Bijgerechten/ Vegetarisch

Salade met aardbeien, kaas en knoflookcroutons

Salade met aardbeien, kaas en knoflookcroutons

Zodra het buiten weer wat mooier wordt en we de vogels horen fluiten, krijgen wij meteen weer zin in een lekkere frisse salade. Deze salade is makkelijk om te maken, maar zo ontzettend lekker. Om je vingers bij af te likken!

Gebruik lekkere smaakvolle aardbeien en maak de knoflookcroutons zelf. Het is echt heel simpel om ze zelf te maken en gewoon erg lekker. In de dressing hebben we de Pink Gin Vinegar van Oil&Vinegar gebruikt. Deze azijn heeft een heerlijke zoete en frisfruitige smaak door de frambozen en bevat geen alcohol. De fles is ook al een cadeautje op zich, hij ziet er echt prachtig uit.

Een prachtige vervanger voor de Pink Vinegar is onze eigen pure witte balsamico uit Italië. Een van onze populaire producten!

Salade met aardbeien, kaas en knoflookcroutons

Salade met aardbeien, kaas en knoflookcroutons

1 Ster2 Sterren3 Sterren4 Sterren5 Sterren (Nog geen beoordeling)
Laden...
Aantal: 4 personen
Bereidingstijd: 30 minuten

Ingrediënten

  • 200 gram eikenblad slamelange
  • 250 gram aardbeien
  • 2 dikke plakken extra belegen kaas
  • 2 mini pistoletjes / stukje oud stokbrood
  • 6 el olijfolie
  • 1 teentje knoflook
  • 1 1/2 el Pink gin vinegar (Oil&Vinegar) óf onze witte balsamico (zie 'winkel')
  • peper
  • zeezout
  • handje verse basilicum

Instructies

1

Verwarm de oven voor op 200 graden.

2

Snijd het brood in kleine blokjes en meng met 2 tot 3 el olijfolie en het uitgeperste teentje knoflook. Breng op smaak met zout. Verspreid de blokjes op de bakplaat en bak in ongeveer 10 tot 15 minuten knapperig en goudbruin.

3

Haal de kroontjes van de aardbeien en snijd ze doormidden. Snijd de kaas in blokjes.

4

Verdeel de sla over een grote schaal en meng de aardbeien en blokjes kaas erdoorheen.

5

Maak de dressing door 3 el olijfolie te mengen met de Pink gin vinegar en naar smaak peper en zout. Meng de dressing door de salade.

6

Verdeel de knoflookcroutons over de salade en garneer met verse basilicum.

Notities

Extra benodigdheden: bakplaat met bakpapier

Deze recepten vind je misschien ook leuk

Nog geen beoordelingen

Laat een bericht achter