Het was een heerlijke zonnige ochtend en hoe fijn is het dan om lekker buiten het ontbijt klaar te kunnen maken. Deze broodbollen met ei en spek bewijzen dat de BBQen ook prima in de ochtend kan.
Ik kwam het recept voor de broodbollen tegen op 1 van mijn eigen favoriete BBQ blogs en heb dit recept een klein beetje aangepast aan onze eigen smaak.
Deze broodbollen met ernaast een vers geperste sinaasappelsap is echt een super begin van de dag!


Broodbol met spek, kaas en ei
Ingrediënten
- 4 Italiaanse bollen
- 4 eieren
- 4 plakken ontbijtspek
- geraspte kaas
- Italiaanse kruiden
- peper
- zout
Instructies
Steek de BBQ met indirecte zone op een temperatuur van ongeveer 180 graden.
Snijd de bovenkant van de Italiaanse bollen open en hol ze uit.
Besmeer de binnenzijde van de bol met boter.
Beleg de binnenkant met een plak ontbijtspek.
Breek het ei in het broodje.
Bestrooi met peper, zout en Italiaanse kruiden.
Leg de broodjes op de BBQ op het indirecte gedeelte en sluit de deksel.
Als het eiwit is gestold, voeg dan de gerapte kaas toe en laat dit smelten
Eet smakelijk!
Nog geen beoordelingen