Dit heerlijke klassieke Italiaanse recept is een perfect hapje als voorgerecht, maar ook voor bij de borrel. Het wordt zoals zoveel gerechten uit de Italiaanse keuken gemaakt met maar een paar ingrediënten. Heerlijk puur en eenvoud, daar houden wij van. En zéker van deze lekkere bruschetta’s!
Wij hebben ervoor gekozen om de tomaten niet eerst te ontvellen. Wil je dit toch graag doen, dan kun je ze aan een kant inkruisen met een mes en kort onderdompelen in kokend heet water. Het velletje komt dan zo los. Bij Tips & Tricks staat stap vor stap uitgelegd hoe je het beste tomaten kunt ontvellen.
Bruschetta met tomaat en basilicum
Ingrediënten
- 1 ciabatta (of 1 wit stokbrood)
- 3 grote tomaten
- 3 el olijfolie
- 1 teentje knoflook
- 10 gram basilicum
- peper
- zeezout
Instructies
Snijd de ciabatta in 12 plakken.
Meng de olijfolie met de uitgeperste knoflook en smeer de plakken aan beide kanten in.
Grill de plakken in een grillpan, op de BBQ of in de oven. Draai ze na een paar minuten om zodat beide kanten lekker knapperig worden.
Snijd ondertussen de tomaten in vieren en verwijder de zaadjes en het vocht. Snijd het vruchtvlees in kleine blokjes.
Haal de blaadjes basilicum van de takjes en snijd in reepjes.
Meng door de tomatenblokjes en breng op smaak met peper en zeezout.
Verdeel het tomatenmengsel over de plakken.
Notities
Extra benodigdheden: kwastje, grillpan
Nog geen beoordelingen