Hoofdgerechten

Spaghetti met spinaziepesto en spekjes

Pasta pesto is al een favoriet bij ons thuis, maar dit is óók een heel erg lekkere variant. Pesto kun je natuurlijk op basis van verse basilicum maken, maar met verse spinazie is ook een lekker alternatief.

De combinatie van de smaken van de pesto met de Parmezaanse kaas en de spekjes is echt heel lekker.

Zéker het proberen waard! Wat vind jij van deze pasta?

Spaghetti met spinaziepesto en spekjes

1 Ster2 Sterren3 Sterren4 Sterren5 Sterren (Nog geen beoordeling)
Laden...
Aantal: 4 personen
Bereidingstijd: 30 minuten

Ingrediënten

  • 500 gram spaghetti
  • 250 gram spekreepjes
  • 50 gram pijnboompitjes
  • 160 gram verse spinazie
  • 60 gram Parmezaanse kaas (+ extra voor garnering)
  • 2 knoflookteentjes
  • 1/2 citroen
  • 75 ml olijfolie
  • peper
  • zeezout

Instructies

1

Kook de spaghetti volgens aanwijzingen op de verpakking.

2

Rooster de pijnboompitten in een koekenpan zonder olie mooi bruin. Laat ze afkoelen op een bord.

3

Bak de spekreepjes in dezelfde koekenpan (zonder boter of olie) knapperig en bruin.

4

Voeg de spinazie in een hoge maatbeker of keukenmachine.

5

Voeg de gepelde knoflookteentjes, Parmezaanse kaas in stukjes, peper en zeezout toe.

6

Rasp de halve citroen en pers hem uit.

7

Voeg de rasp en het sap bij de spinazie en druk een aantal keer op de pulseerknop.

8

Giet de olijfolie in 2 delen toe en mix tot een gladde pesto.

9

Giet de pasta af en bewaar een beetje van het kookvocht.

10

Meng de pesto door de afgegoten spaghetti. (Voeg zo nodig een beetje kookvocht toe.)

11

Voeg de gebakken spekjes bij de pasta en bestrooi met extra Parmezaanse kaas en de pijnboompitten.

Deze recepten vind je misschien ook leuk

Nog geen beoordelingen

Laat een bericht achter