Hoofdgerechten/ Vegetarisch

Pizzadeeg

Net als de tomatensaus voor pizza’s is het maken van pizzadeeg ook heel makkelijk. Dit basisdeeg is ook nog eens veel lekkerder dan kant en klaar deeg. Het enige wat je nodig hebt is geduld, want dit deeg heeft ongeveer 4 uur nodig om mooi te rijzen. Maar daar wordt het deeg alleen nog maar lekkerder van!

Ik kneed het deeg altijd met de hand, maar je kunt uiteraard ook een keukenmachine met deeghaken gebruiken. Het deeg is makkelijk te verdubbelen, want voor je het weet is alles op!

Hier is het recept te vinden voor de homemade tomatensaus voor pizza’s!

Tip! Gebruik onze heerlijke biologische olijfolie in dit gerecht!

Pizzadeeg

1 Ster2 Sterren3 Sterren4 Sterren5 Sterren (1 stemmen, gemiddeld: 5,00 van de 5)
Laden...
Aantal: 3- 4 pizza`s
Voorbereidingstijd: 4-5 uur

Ingrediënten

  • 500 gram bloem Type '00'
  • 21 gram verse gist of 7 gram gedroogde gist (zakje)
  • 10 gram zout
  • 250-300 ml lauwwarm water
  • 2 el olijfolie

Instructies

1

Los de verse gist op in 100 ml lauwwarm water en laat 10 minuten staan.

2

Doe de bloem in een grote kom.

3

Maak een kuiltje in het midden en voeg het gistwater, de olijfolie, het zout en een deel van het water toe.

4

Meng met een vork tot een bal. Voeg de rest van het water toe en roer goed door.

5

Bestuif het werkblad met een beetje bloem en kneed het deeg 8-10 minuten tot een mooi soepel deeg.

6

Vorm een mooie bal van het deeg en stop het in de grote kom.

7

Dek het af met een vochtige schone theedoek en zet het weg op een warme plek.

8

Laat het deeg 4 tot 5 uur rijzen.

Notities

Extra benodigdheden: grote kom, schone theedoek, eventueel een keukenmachine met deeghaken

Deze recepten vind je misschien ook leuk

Nog geen beoordelingen

Laat een bericht achter