Hoofdgerechten

Sperziebonen-ovenschotel met gehakt en tomaat

Dit recept brengt mij weer even terug naar mijn kinderjaren. Dit is namelijk een recept dat mijn vader vroeger maakte. Een lekker èn makkelijk recept. Het vergt een klein beetje voorbereiding, maar als de ovenschotel eenmaal in de oven staat ben je klaar en is het wachten op het piepje van de oven.

Wij maken er altijd nog aardappeltjes of rijst bij, omdat het voor een gezin met opgroeiende kinderen anders toch te weinig is. Ook gebruik ik vaak iets meer van de ingrediënten, zoals meer sperziebonen of tomaten. Je kunt het dus aanvullen zoals je zelf wilt.

Eet smakelijk!

Sperziebonen-ovenschotel met gehakt en tomaat

1 Ster2 Sterren3 Sterren4 Sterren5 Sterren (5 stemmen, gemiddeld: 3,80 van de 5)
Laden...
Aantal: 4 personen
Voorbereidingstijd: 25 minuten Bereidingstijd: 25 minuten

Ingrediënten

  • 500 gram sperziebonen
  • olijfolie
  • 1 grote ui gesnipperd
  • 350 gram rundergehakt
  • Italiaanse kruiden
  • 4 tomaten
  • 150 gram plakjes ontbijtspek
  • 100 gram geraspte belegen kaas

Instructies

1

Verwarm de oven voor op 200 graden.

2

Haal de uiteinden van de sperziebonen en kook ze 15 minuten zonder zout.

3

Verwarm 1 el olie in een koekenpan en bak de gesnipperde ui op middelhoog vuur. Voeg het gehakt toe en bak het 10 minuten in de pan. Voeg 1 el Italiaanse kruiden toe en eventueel peper en zout.

4

Snijd de tomaten in partjes en voeg bij het gehakt. Bak 5 minuten mee.

5

Schep het gehakt in de ovenschaal en meng met de sperziebonen.

6

Strooi een klein laagje kaas over het gehakt en bedek de schotel met de plakjes ontbijtspek. Strooi de rest van de kaas over de schotel.

7

Bak de sperziebonen-ovenschotel 25 minuten in de oven.

Notities

Extra benodigdheden: grote ovenschaal

Deze recepten vind je misschien ook leuk

Nog geen beoordelingen

Laat een bericht achter