Een heerlijk gerecht voor een warme zomeravond zijn deze gamba’s van de BBQ met limoensap. Het sap van de limoen geeft net een wat frissere smaak aan deze heerlijke gamba’s, dan wanneer we de traditionele citroen zouden gebruiken. (Wat overigens ook gewoon heel lekker is).
Koop altijd bevroren gamba’s en geen verse. Behalve dat je dit geld bespaart is de verse gamba niet meer dan een door de visboer ontdooide bevroren gamba. Ontdooi de gamba’s altijd in de koelkast en niet op kamertemperatuur. Het vlees van de gamba kan daar taai en papperig van worden.
Wij maakten ze klaar op de BBQ, maar ze zijn natuurlijk ook heel goed te bereiden in een koekenpan in de keuken. Wij aten er gegrilde groene asperges bij. Simpel, puur en super lekker!
Gamba's met limoen van de BBQ
Ingrediënten
- 500 gram ongekookte gamba's
- 6 el Bbqandcooking bakolijfolie (zie winkel)
- 2 tenen knoflook
- 1 limoen
- peper
- zeezout
- 3 el verse petersie (fijngehakt)
Instructies
Steek de BBQ aan met een directe zone van 180 graden.
Pers het sap uit de limoen.
Zet de skillet op de BBQ en voeg de olijfolie toe.
Voeg de gamba's en knoflook toe en bak 1 minuut.
Voeg daarna de limoensap en de peterselie toe en bak voor ongeveer 5 minuten.
Voeg peper en zout naar smaak toe.
De gamba's zijn gaar wanneer het vlees niet meer doorzichtig is.
Notities
Extra benodigdheden: Skillet
Nog geen beoordelingen