Bijgerechten/ Hoofdgerechten

Bietenwraps met kip, yoghurtsaus en cashewnoten

Bietenwraps met kip, yoghurtsaus en cashewnoten

Heb jij al eens een groentewrap uitgeprobeerd? Tegenwoordig zijn er verschillende heerlijke varianten te vinden in de supermarkt. Santa Maria heeft twee verschillende groentewraps in hun assortiment, namelijk een bieten tortilla wrap en een wortel tortilla wrap. Beide tortilla wraps zijn gemaakt van groenten en tarwe en zijn een bron van vezels. 

De bieten tortilla wraps bevatten 30% bietjes en hebben een milde zoete biet smaak. Ideaal dus als je op een lekkere manier extra groenten aan je gerecht wilt toevoegen. Ze zien er ontzettend kleurrijk uit, dus het ziet er ook meteen heel gezellig en smaakvol uit op tafel. 

Wij vinden ze heerlijk smaken. Ze passen perfect bij een lekkere Mexicaanse maaltijd, maar ook als lunch zijn ze een waardige tegenhanger van de boterham. En kook je liever vegetarisch of veganistisch? Dan kun je deze groentetortilla’s ook heel goed gebruiken.

Ga jij ze óók uitproberen? Wij zijn benieuwd wat jij ervan vindt!

Bietenwraps met kip, yoghurtsaus en cashewnoten
Bietenwraps met kip, yoghurtsaus en cashewnoten

Bietenwraps met kip, yoghurtsaus en cashewnoten

1 Ster2 Sterren3 Sterren4 Sterren5 Sterren (Nog geen beoordeling)
Laden...
Aantal: 4 personen
Bereidingstijd: 20 minuten

Ingrediënten

  • 4 bieten tortilla wraps (Santa Maria)
  • 400 gram kipfilet
  • 2 tl paprikapoeder
  • 1 tl knoflookpoeder
  • 1/2 tl kurkuma
  • 1/2 tl venkelpoeder
  • 1/2 tl zeezout
  • 1 el ongezouten roomboter
  • zakje rucola slamelange (75 gram)
  • 1/2 komkommer
  • 12 tomaatjes (bijv. romaatje of cherrytomaatjes)
  • 4 el cashewnoten ongezouten
  • Yoghurtsaus:
  • 5 el Griekse yoghurt
  • 1/2 teentje knoflook, uitgeperst
  • zeezout
  • verse peper
  • 1 el verse peterselie, fijngesneden

Instructies

1

Snijd de kipfilets in dunne repen. Meng de paprikapoeder met de knoflook-, venkel-, kurkumapoeder en het zout door elkaar. Wrijf de kipfiletstukjes in met de rub.

2

Verhit een koekenpan op het vuur en laat de boter smelten. Bak de kipstukjes in ongeveer 7-8 minuten mooi gaar en bruin.

3

Snijd ondertussen de komkommer overdwars in lange dunne plakken. Snijd elke plak weer in dunne reepjes en de reepjes doormidden.

4

Was de tomaatjes en snijd ze doormidden.

5

Maak de yoghurtsaus door alle ingrediënten goed door elkaar te roeren.

6

Verwarm de bieten tortilla wraps volgens de aanwijzingen op de verpakking.

7

Beleg elke wrap met de slamix, stukjes kip, reepjes komkommer, tomaatjes en cashewnoten en garneer met de yoghurtsaus.

Deze recepten vind je misschien ook leuk

Nog geen beoordelingen

Laat een bericht achter