Bijgerechten/ Groenten/ Vegetarisch

Pastinaakpuree

Pastinaakpuree

Pastinaak is tegenwoordig een ‘vergeten groente’ en vooral in de winter te verkrijgen. Deze wortelgroente is crème wit van kleur, heeft een zoetige anijsachtige smaak en is heel geschikt om te pureren. 

Wij vinden het heerlijk om deze puree te combineren met lekkere winterse gerechten zoals bietjes uit de oven of rode kool met een mooi stukje vlees.

Pastinaakpuree

1 Ster2 Sterren3 Sterren4 Sterren5 Sterren (1 stemmen, gemiddeld: 4,00 van de 5)
Laden...
Aantal: 4 personen
Bereidingstijd: 20 minuten

Ingrediënten

  • 400 gram pastinaak
  • 400 ml melk
  • 50 gram ongezouten roomboter
  • zout

Instructies

1

Schil de pastinaak met een dunschiller en snijd ze in kleine blokjes van ongeveer 1 cm.

2

Kook de pastinaak in een pan met de melk in ongeveer 10 tot 12 minuten tot ze zacht zijn.

3

Giet de pastinaak af, maar bewaar een kopje van de afgegoten melk.

4

Pureer de pastinaak en de roomboter met een staafmixer of stamper tot een fijne puree. Maak de puree smeuïger door een beetje van de opgevangen melk erbij te gieten.

5

Breng eventueel op smaak met peper en zout.

Notities

Extra benodigdheden: staafmixer of pureestamper

Deze recepten vind je misschien ook leuk

Nog geen beoordelingen

Laat een bericht achter