Pastinaak is tegenwoordig een ‘vergeten groente’ en vooral in de winter te verkrijgen. Deze wortelgroente is crème wit van kleur, heeft een zoetige anijsachtige smaak en is heel geschikt om te pureren.
Wij vinden het heerlijk om deze puree te combineren met lekkere winterse gerechten zoals bietjes uit de oven of rode kool met een mooi stukje vlees.
Pastinaakpuree
Ingrediënten
- 400 gram pastinaak
- 400 ml melk
- 50 gram ongezouten roomboter
- zout
Instructies
Schil de pastinaak met een dunschiller en snijd ze in kleine blokjes van ongeveer 1 cm.
Kook de pastinaak in een pan met de melk in ongeveer 10 tot 12 minuten tot ze zacht zijn.
Giet de pastinaak af, maar bewaar een kopje van de afgegoten melk.
Pureer de pastinaak en de roomboter met een staafmixer of stamper tot een fijne puree. Maak de puree smeuïger door een beetje van de opgevangen melk erbij te gieten.
Breng eventueel op smaak met peper en zout.
Notities
Extra benodigdheden: staafmixer of pureestamper
Nog geen beoordelingen