Als je gepofte aardappel óf zoete aardappel gaat poffen op de BBQ, dan is het heerlijk om daar een lekkere, pure saus bij te serveren. Deze yoghurtsaus met verse kruiden combineert goed met de zoete smaak van aardappel. En de knoflook geeft een beetje pit aan de saus.
Gepofte aardappel of zoete aardappel kun je heel goed als bijgerecht serveren bij heel veel verschillende gerechten. Wij eten daar bijvoorbeeld graag een mooi stukje lamsrack bij of bij deze heerlijke traybake met kippendijfilet en geroosterde paprika.
En natuurlijk kan deze saus ook heel goed bij een vegetarische maaltijd.
Eet smakelijk!
Yoghurt-roomkaassaus (gepofte zoete aardappel/aardappel)
Ingrediënten
- 2 el yoghurt
- 2 el roomkaas
- 1 el koriander fijngesneden
- 1 el platte peterselie fijngesneden
- 1 teentje knoflook
- verse peper
- zeezout
Instructies
Meng de yoghurt met de roomkaas tot een mooie saus.
Pers het teentje knoflook er boven uit en roer door.
Voeg de verse kruiden toe en breng op smaak met peper en zout.
Garneer eventueel met verse koriander of peterselie.
Nog geen beoordelingen