Dit is weer zo’n lekker en makkelijk te maken traybake. Een heerlijke combinatie door het hartige van de kip, het zoete van de tomaat en rode paprika en met het zoute van de olijven.
Door het toevoegen van veel groenten en kip is het ook een mager gerecht. Wij serveren er gepofte aardappel van de BBQ bij of een lekker warm broodje.
Traybake met kippendijfilet, geroosterde rode paprika, rode ui en zwarte olijven
Ingrediënten
- 3 rode paprika's
- 500 gram trostomaten
- 2 rode uien
- 2 tenen knoflook
- 1 citroen
- 2 el milde olijfolie
- 350 gram kippendijfilet
- 240 gram Kalamata-olijven/ zwarte olijven
- Peper en zout
- citroen en platte peterselie voor garnering
Instructies
Verwarm de oven voor op 200 °C.
Snijd de paprika’s in vieren. Verwijder de zaadlijsten en snijd de kwarten elk in 2 stukken.
Snijd de tomaten en de uien in acht parten en de knoflook in dunne plakjes.
Boen de citroen schoon en rasp de gele schil. Halveer de vrucht en pers een helft uit.
Meng het citroenrasp en het citroensap met de olijfolie.
Halveer de kippendijfilets en besmeer ze met de citroenolie.
Verdeel de groenten, olijven, knoflook en kip over een met bakpapier beklede bakplaat. Breng de traybake op smaak met wat peper en zout.
Bak ongeveer 30 minuten in het midden van de oven tot de kip goudbruin en gaar is en de groenten zijn geroosterd.
Garneer de traybake met schijfjes citroen en platte peterselie.
Notities
Extra benodigdheden: bakpapier, bakplaat
Nog geen beoordelingen