Zoet

Blauwe bessen kwarktaart met munt

Dit recept voor de blauwe bessentaart met kwark is eigenlijk niet van mijzelf, maar een recept van Uit Pauline’s keuken. Maar het is zo’n lekkere taart! Deze taart is altijd een groot succes op verjaardagen. Het is sowieso een van de favorieten in ons gezin en ik maak hem ook wel eens als dessert bij een lekker etentje met vrienden.

De kwark maakt de taart lekker romig en is echt heel makkelijk te maken. In de zomer gebruik ik altijd verse blauwe bessen, maar in de winter gebruik ik altijd de blauwe bessen uit de diepvries. Ik laat ze op een bord met keukenpapier eerst een uurtje ontdooien. Daarna is het wel belangrijk om ze eerst goed droog te deppen voordat ze op de taart gaan.

In combinatie met de amandel en verse munt is dit echt een heerlijke taart!

Bakse!

Blauwe bessen kwarktaart met munt

1 Ster2 Sterren3 Sterren4 Sterren5 Sterren (Nog geen beoordeling)
Laden...
Aantal: 8 personen
Voorbereidingstijd: 10 minuten Bereidingstijd: 40 minuten

Ingrediënten

  • 300 gram blauwe bessen (diepvries)
  • 200 gram ongezouten roomboter
  • 200 gram suiker
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 1 mespuntje zout
  • 3 eieren
  • 100 gram volle kwark
  • 200 gram zelfrijzend bakmeel
  • 15-20 gram amandelschaafsel
  • 20 gram suiker (voor garnering)
  • 2 takje verse munt

Instructies

1

Vet de bakvorm in met boter.

2

Verwarm de oven voor op 160 graden (elektrisch) / 140 graden (hetelucht).

3

Klop met de mixer de boter, suiker, vanillesuiker en het zout romig.

4

Voeg 1 voor 1 de eieren toe en schep de kwark door het mengsel.

5

Meng vervolgens het bakmeel erdoorheen.

6

Doe het beslag in de bakvorm en verdeel de blauwe bessen over het beslag.

7

Bak de taart in 40 minuten goudbruin. Controleer eventueel eerst of de taart gaar is door in het midden een satéprikker te steken. Komt de prikker er droog uit, dan is de taart gaar.

8

Rooster het amandelschaafsel in een droge koekenpan tot het schaafsel goudbruin kleurt.

9

Haal de springvorm vanaf en laat de taart afkoelen.

10

Snijd de muntblaadjes in reepjes.

11

Serveer de taart met de 20 gram suiker, het amandelschaafsel en de muntblaadjes.

Notities

Extra benodigdheden: dichte bakvorm van ca. 28 x 18 cm of een dichte ronde bakvorm van 24 cm, mixer, droge koekenpan

Deze recepten vind je misschien ook leuk

Nog geen beoordelingen

Laat een bericht achter