Zoet

Creamy cheesecake met chocoladebodem en blauwe bessen

Creamy cheesecake met chocoladebodem en blauwe bessen

De New York cheesecake is echt een klassieker. Wij hebben hem nóg iets lekkerder gemaakt. Want waarom niet met een heerlijk laagje chocolade en blauwe bessen erin? Een perfecte combinatie met de romige zachte vulling. 

Enjoy!!

 

Creamy cheesecake met chocoladebodem en blauwe bessen

Creamy cheesecake met chocoladebodem en blauwe bessen

1 Ster2 Sterren3 Sterren4 Sterren5 Sterren (Nog geen beoordeling)
Laden...
Aantal: 8-10 personen
Voorbereidingstijd: 15 minuten Bereidingstijd: 75 minuten (oventijd)

Ingrediënten

  • 180 gram biscuits
  • 80 gram roomboter
  • 100 gram melkchocolade
  • 600 gram roomkaas
  • 125 gram zure room
  • 175 gram suiker
  • sap van een halve limoen
  • 3 eieren
  • 2 tl maïzena
  • 250 gram blauwe bessen

Instructies

1

Verwarm de oven voor op 150 graden.

2

Maal de biscuits fijn in de keukenmachine.

3

Smelt de boter in een pannetje en roer de fijne koekkruimels erdoorheen.

4

Vet de taartvorm aan de binnenkant in met een beetje boter.

5

Verdeel het koekmengsel over de taartvorm en druk goed aan met de bolle kant van een lepel.

6

Zet een kleine pan met water op het vuur met een grotere kom erbovenop. Zorg dat de kom het water niet raakt. Breek de chocolade in kleine stukjes, leg ze in de grote kom en laat au bain-marie smelten. Giet de gesmolten chocolade over de koekbodem in de taartvorm.

7

Mix in de keukenmachine de roomkaas met de zure room, suiker en de limoensap.

8

Voeg een voor een de eieren toe.

9

Voeg de maïzena bij het roomkaas mengsel en mix nog kort door.

10

Giet de helft van het beslag in de taartvorm. Strooi de blauwe bessen eroverheen en giet het laatste gedeelte van het beslag in de vorm.

11

Bak de taart in 70 tot 75 minuten mooi gaar. (Je kunt de gaarheid controleren door een satéprikker in het midden van de taart te steken. Komt deze er droog uit, dan is de taart klaar. Hij mag een beetje wiebelig zijn in het midden!)

Notities

Extra benodigdheden: keukenmachine, taartvorm met een doorsnede van 24 cm, kwastje om in te vetten, kleine pan en een grotere kom

Deze recepten vind je misschien ook leuk

Nog geen beoordelingen

Laat een bericht achter