Deze plaattaart met bietjes en geitenkaas is weer zo’n lekker snel en makkelijk recept voor als je een drukke dag hebt gehad bijvoorbeeld. Maak er bijvoorbeeld een lekkere soep bij of een frisse salade.
Zoet en zout is altijd een lekkere combi en zo ook met bietjes en geitenkaas. Dat past gewoon goed bij elkaar. Ben je niet zo dol op geitenkaas, dan kun je ook andere kaas gebruiken zoals feta of ricotta.
Plaattaart met bietjes, geitenkaas en pistachenootjes
Ingrediënten
- 1 rol bladerdeeg (of flammkuchendeeg van Tante Fanny)
- 4 el crème fraîche
- 1/2 tl mierikswortel (potje van Kühne)
- 250 gram biologische bietjes in dunne plakjes
- 75 gram geitenkaas
- 2 el pistachenootjes
- 1 el tijm
- peper
Instructies
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Rol de bladerdeeg uit en leg met het bakpapier op de bakplaat.
Meng de crème fraîche met de mierikswortel en smeer uit over het deeg.
Beleg de plaattaart trapsgewijs met de dunne plakjes biet.
Verkruimel de geitenkaas over de bietjes.
Verdeel de pistachenootjes en de tijm over de plaattaart. Breng op smaak met een beetje peper.
Bak de plaattaart in 20 tot 25 minuten in het midden van de oven. (Gebruik je flammkuchendeeg, dan gaat de plaattaart 15 minuten in de oven.)
Notities
Extra benodigdheden: bakplaat met bakpapier
Nog geen beoordelingen