Kippendijcake is een heel leuk gerecht om te maken en ook nog eens super lekker. Het is even wat werk om de cake te maken, maar je gasten gaan hier heel blij van worden. Je kunt uiteraard het recept volgen, maar geef er vooral je eigen draai aan door groenten of kruiden zelf toe te voegen.
Ik heb bakpapier gebruikt omdat je op die manier de cake er tussentijds heel makkelijk uit kunt halen. Je kan er uiteraard ook voor kiezen om het niet te doen. Het spek is vet genoeg, zodat het niet gaat plakken.
Kippendijcake van de BBQ
Ingrediënten
- 750 gram kippendijfilet
- 2 pakjes lange plakken ontbijtspek (300 gram)
- 1 groene paprika
- 1 rode paprika
- 150 gram champignons
- 1 grote ui
- 1 teen knoflook (fijngehakt)
- Favoriete BBQ-saus
- Voor de rub
- 2 tl zout
- 2 tl paprikapoeder
- 2 tl knoflookpoeder
- 1 tl peper
Instructies
Snijd de kippendij in kleine stukjes en de champignons in kwartjes.
Snijd de paprika's in kleine stukjes en snipper de ui.
Leg een bakpapier in het cakeblik en bekleed met de plakken ontbijtspek.
Leg de ontbijtspek over de rand zodat je de bovenzijde kan sluiten.
Kwast de binnenkant van het ontbijtspek in met een laagje van je favoriete BBQ-saus
Maak de rub voor de kippendij en bestrooi de stukjes kippendij met de rub.
Begin nu met een laagje paprika, champignons, ui en de fijngehakte teen knoflook.
Ga vervolgens verder met een laag met kippendij en herhaal deze volgorde tot het cakeblik vol is, maar eindig met de groenten.
Sluit de cake door het ontbijtspek dicht te vouwen.
Steek de BBQ aan met een indirecte zone van 150 graden.
Zet het cakeblik tot een kerntemperatuur van 55 graden op de BBQ.
Haal de cake uit het blik en smeer rondom in met BBQ saus en leg hem terug op de BBQ.
De cake is klaar bij een kerntemperatuur van 73 graden.
Notities
Extra benodigdheden: cakeblik, bakpapier
Nog geen beoordelingen