Hoofdgerechten

Mexicaanse enchiladas

Mexicaanse enchiladas

Enchiladas is een traditioneel Mexicaans gerecht dat bestaat uit gevulde tortilla’s en een pittige tomatensaus. Vaak worden de tortilla’s gevuld met bijvoorbeeld vlees, kaas, aardappels of groenten. De tortilla’s worden opgerold geserveerd.

Dit gerecht maak ik al jaren is zeer geliefd in ons gezin. Je kunt ervoor kiezen om de saus iets pittiger te maken met een paar druppels tabasco. Houd je niet zo van pittig? Dan kun je de ook de Spaanse peper weglaten in het recept. Ik serveer er altijd rijst bij, maar een heerlijk verse guacamole kan natuurlijk ook prima!

Laat je niet afschrikken door de lijst met ingrediënten. Het recept lijkt misschien bewerkelijk maar is het zeker niet. 

Ga jij deze overheerlijke enchiladas ook maken?  Laat dan zeker een berichtje achter…wij zijn benieuwd wat je ervan vindt!

Mexicaanse enchiladas
Verdeel de gehaktrolletjes over de tortilla’s
Mexicaanse enchiladas
Rol de tortilla’s op en leg ze naast elkaar in de ovenschaal
Mexicaanse enchiladas
Verdeel de saus en de kaas over de tortilla’s
Mexicaanse enchiladas

Mexicaanse enchiladas

1 Ster2 Sterren3 Sterren4 Sterren5 Sterren (Nog geen beoordeling)
Laden...
Voorbereidingstijd: 20 minuten Bereidingstijd: 25 minuten

Ingrediënten

  • 8 tortilla wraps
  • 200 gram geraspte kaas (belegen)
  • Vulling:
  • 1 ui
  • 1 rode paprika
  • 1 Spaanse peper
  • 1 el boter
  • 500 gram rundergehakt
  • 1 tl paprikapoeder
  • 1/2 tl komijnpoeder
  • 70 gram tomatenpuree
  • Saus:
  • 1/2 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 800 gram gepelde tomaten
  • 1 tl komijnpoeder
  • zout
  • Optioneel: paar druppels tabasco

Instructies

Vulling (Relleno):

1

Snipper de ui en de paprika fijn. Snipper de Spaanse peper zeer fijn.

2

Verhit de boter in een koekenpan en fruit de ui ongeveer 3 minuten op middelhoog vuur.

3

Voeg de paprika en de peper toe en bak een paar minuten mee.

4

Rul het gehakt in ongeveer 5 minuten gaar in de pan bij de ui en paprika.

5

Voeg de paprikapoeder, komijnpoeder, het zout en de tomatenpuree bij het gehakt.

6

Roer goed door en laat ongeveer 10 minuten op laag vuur garen.

Saus (Salsa cruda):

7

Snijd de halve ui in stukjes en pureer samen met het knoflookteentje, de gepelde tomaten, 1 tl komijnpoeder en zout tot een mooie gladde saus.

Enchiladas:

8

Verwarm de oven voor op 200 graden.

9

Leg de 8 tortilla's op het werkblad en verdeel de gehaktvulling in 8 lange rolletjes over de tortilla's.

10

Verdeel ongeveer 1 el geraspte kaas over elk rolletje en rol de tortilla's op. Leg ze naast elkaar in een ingevette ovenschaal.

11

Giet de saus over de tortilla's en bestrooi met de rest van de kaas.

12

Bak de enchiladas in ongeveer 25 minuten in de oven.

13

Serveer met rijst.

Notities

Extra benodigdheden: staafmixer of keukenmachine, ovenschaal

Mexicaanse enchiladas

Deze recepten vind je misschien ook leuk

Nog geen beoordelingen

Laat een bericht achter