Bijgerechten/ Groenten

Geroosterde worteltjes met balsamico

Geroosterde worteltjes met balsamico

Mmmm lekker zijn deze worteltjes hoor! Heerlijk geroosterd in de oven komt de zoete smaak perfect samen met een goede balsamico en het hartige van de kaas. Voor ons een heerlijk bijgerecht bij bijvoorbeeld een mooi stukje vlees of vis. Dit gerecht gaat ook altijd helemaal op. 

Dus wil je wel eens een keer iets anders doen met wortels, dan is dit een leuk en lekker recept. Gepresenteerd op een mooi bord staat het helemaal feestelijk.

Tip: gebruik onze heerlijke biologische balsamico in dit gerecht! 

Geroosterde worteltjes met balsamico

1 Ster2 Sterren3 Sterren4 Sterren5 Sterren (Nog geen beoordeling)
Laden...
Aantal: 4 personen
Bereidingstijd: 40 minuten

Ingrediënten

  • 1 bos wortels
  • 3 el olijfolie
  • peper
  • zeezout
  • 2 el balsamico
  • 40 gram Parmezaanse kaas, geraspt

Instructies

1

Verwarm de oven voor op 200 graden.

2

Maak de wortels schoon, snijd het groen ervan af maar laat een klein beetje aan de wortel zitten. Snijd eventueel grotere exemplaren doormidden.

3

Leg de wortels op de bakplaat met bakpapier en smeer ze in met de olijfolie. Breng op smaak met peper en zeezout. Rooster de wortels in ongeveer 15-20 minuten in de oven.

4

Haal de bakplaat uit de oven en verdeel de geraspte Parmezaanse kaas over de geroosterde wortels. Rooster ze nog ongeveer 10 minuten in het midden van de oven.

5

Besprenkel de wortels met de balsamico en serveer direct.

Notities

Extra benodigdheden: bakplaat met bakpapier, rasp

Deze recepten vind je misschien ook leuk

Nog geen beoordelingen

Laat een bericht achter