Hoofdgerechten/ Vlees BBQ

Thais gestoofd rundvlees uit de Dutch Oven

Een gezonde maar oh zo lekkere maaltijd is deze Thaise rundvlees uit de Dutch Oven. Het stoven kosten even tijd, maar verder is het echt heel makkelijk om te maken. Het wachten tot het klaar is , terwijl die heerlijke kookgeuren je tegemoet komen, is denk ik het lastigste gedeelte.

Limoenblaadjes vind je in de Oosterse supermarkt. Sereh is in ieder geval bij de Albert Heijn gewoon te koop. Kook er rijst of mihoen bij en je hebt een heerlijke maaltijd.

Wil je dit Thaise gerecht liever niet op de BBQ klaarmaken? Geen probleem, het kan uiteraard óók gewoon in een stoofpan in de keuken klaargemaakt worden.

Thais gestoofd rundvlees

Thais gestoofd rundvlees uit de Dutch Oven

1 Ster2 Sterren3 Sterren4 Sterren5 Sterren (Nog geen beoordeling)
Laden...
Aantal: 4 personen
Voorbereidingstijd: 20 minuten Bereidingstijd: 2 uur

Ingrediënten

  • 800 gram riblappen
  • 4 eetlepels zonnebloemolie
  • peper en zeezout naar smaak
  • 4 cm verse gember
  • 2 sereh stengels
  • 5 teentjes knoflook (geperst)
  • 2 gedroogde rode pepertjes
  • 400 ml water
  • 6 limoenblaadjes
  • 2 eetlepels vissaus
  • 2 eetlepels sojasaus
  • 500 gram broccoli

Instructies

1

Snijd het vlees in stukjes van ca. 3 cm groot en bestrooi met peper en zout.

2

Hak de gember fijn en kneus de sereh.

3

Steek de BBQ aan met een directe warmte van 160 graden.

4

Zet de Dutch oven op de BBQ en bak het vlees bruin in de zonnebloemolie.

5

Voeg de knoflook, sereh, gember en de pepertjes toe en bak kort mee.

6

Houd je van pittig dan kan je de pepertjes ook verkruimelen.

7

Voeg het water, de vissaus, sojasaus en de limoenblaadjes toe.

8

Roer dit voorzichtig door elkaar tot het zachtjes begint te koken.

9

Haal de Dutch Oven van de BBQ en leg de heat deflector neer (als je geen kamado hebt zorg dan bij het begin dat je een directe en indirecte zone hebt.)

10

Zorg voor een indirecte zone van ongeveer 150 graden.

11

Stoof het vlees in ongeveer 2 uur gaar.

12

Kook de broccoli ongeveer 12 minuten en schep dit erdoorheen wanneer het klaar is.

13

Serveer met rijst of mihoen.

Notities

Extra benodigdheden: heat deflector en dutch oven

Deze recepten vind je misschien ook leuk

Nog geen beoordelingen

Laat een bericht achter