Hoofdgerechten/ Vegetarisch

Pastasalade met pesto, tomaatjes en mozzarella

Pasta met pesto, tomaatjes en 2 soorten kaas

Pasta met pesto is eigenlijk altijd wel lekker en de meeste mensen zijn er dol op. Het is snel en makkelijk te maken en ook perfect als maaltijdsalade. Je kunt de salade natuurlijk warm serveren, maar koud of lauwwarm is óók heerlijk. Ideaal voor een picknick of bij de BBQ.

Wij gebruiken verse pesto in dit recept, maar uiteraard kun je ook pesto uit een potje gebruiken.

Tip: gebruik onze heerlijke biologische Olijfolie Umbrië in dit gerecht. Klik hier om te bekijken!

Pastasalade met pesto, tomaatjes en mozzarella

1 Ster2 Sterren3 Sterren4 Sterren5 Sterren (1 stemmen, gemiddeld: 4,00 van de 5)
Laden...
Aantal: 4 personen
Voorbereidingstijd: 10 minuten Bereidingstijd: 15 minuten

Ingrediënten

  • 300 gram spaghetti
  • 200 gram verse pesto (zie recept op onze website)
  • 1 el olijfolie (bijv. biologische olijfolie Umbrië uit onze winkel)
  • 250 gram tomaatjes (bijv. cherrytomaatjes of romaatjes)
  • 8 zongedroogde tomaatjes in reepjes
  • 1 bol mozzarella in stukjes
  • 50 gram Parmezaanse kaas
  • 2 takjes verse basilicum
  • peper
  • zeezout

Instructies

1

Breng een ruime pan met water aan de kook en kook de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking.

2

Verhit 1 el olijfolie in een koekenpan en bak de tomaatjes samen met de zongedroogde tomatenreepjes ongeveer 5 minuten op middelhoog vuur.

3

Meng de verse pesto door de pasta. Voeg eventueel een scheutje olijfolie toe om het iets smeuïger te maken.

4

Meng de tomaatjes en de stukjes mozzarella door de pasta.

5

Breng eventueel op smaak met verse peper en zout.

6

Garneer met blaadjes basilicum en schilfers Parmezaanse kaas.

Deze recepten vind je misschien ook leuk

Nog geen beoordelingen

Laat een bericht achter