Hoofdgerechten/ Vegetarisch

Melanzane alla parmigiana

Melanzane alla parmigiana

Melanzane alla parmigiana ook wel parmigiana di melanzane genoemd, is een Italiaans gerecht gemaakt van gefrituurde of gebakken aubergines met tomatensaus en kaas. Vaak wordt er Parmezaanse kaas gebruikt, maar ook mozzarella wordt wel eens gebruikt. De aubergines worden vaak gebakken in olijfolie.

Er zijn inmiddels al veel verschillende recepten en variaties op dit lekkere recept. Wij hebben het recept uit het boek ‘Jamie’s Italië’ van Jamie Oliver gebruikt om de melanzane te maken.

Een heerlijk gerecht om te serveren bij een mooi stukje vlees of gegrilde of geroosterde vis. Wij aten er deze kabeljauw op een plankje bij.

Melanzane alla parmigiana

1 Ster2 Sterren3 Sterren4 Sterren5 Sterren (Nog geen beoordeling)
Laden...
Aantal: 6 personen
Bereidingstijd: 60 minuten

Ingrediënten

  • 3 aubergines
  • 2-3 el olijfolie
  • 1 ui, gesnipperd
  • 4 teentjes knoflook
  • 1 tl oregano
  • 2 blikken gepelde tomaten
  • peper
  • zeezout
  • scheutje witte wijnazijn
  • 10 gram verse basilicum
  • Parmezaanse kaas, geraspt
  • broodkruim van 2 oude witte boterhammen
  • paar takjes verse oregano, de blaadjes fijngesneden
  • paar el olijfolie
  • 1 bol buffelmozzarella

Instructies

1

Verwarm de oven voor op 190 graden.

2

Was de aubergines, dep ze droog, snijd de kroontjes eraf en snijd ze overdwars in plakken van ongeveer 1 cm.

3

Verhit de olijfolie in een koekenpan en bak de gesnipperde ui, knoflook en oregano in ongeveer 10 minuten op zacht vuur.

4

Voeg de gepelde tomaten bij de uitjes in de pan en roer ze voorzichtig stuk. Roer alles goed door en laat met de deksel op de pan 15 minuten zachtjes pruttelen. Breng op smaak met peper, zout, de basilicum en een klein scheutje witte wijnazijn.

5

Rooster de plakken aubergine in een grillpan of op de BBQ.

6

Vet de ovenschaal in met een beetje olie en schep eerst een dun laagje tomatensaus, dan een dun laagje Parmezaanse kaas en daarna een laag gegrilde aubergineplakken. Herhaal deze lagen en eindig met een laagje saus met flink wat Parmezaanse kaas erop.

7

Snijd de buffelmozzarella in plakjes en verdeel over de schotel.

8

Meng het broodkruim met de fijngesneden oregano en een paar el olijfolie en strooi het mengsel over de ovenschotel.

9

Bak de ovenschotel 30 minuten in de oven tot de bovenkant mooi goudbruin en krokant is.

Notities

Extra benodigdheden: ovenschaal, grillpan

Deze recepten vind je misschien ook leuk

Nog geen beoordelingen

Laat een bericht achter