Hoofdgerechten/ Vegetarisch

Fusilli met tomatensaus, mozzarella en basilicum

Fusilli met tomatensaus, mozzarella en basilicum

Het recept voor deze vegetarische pasta is snel en makkelijk te maken. Je kunt de saus ook een dag van tevoren maken en dan hoef je alleen nog maar de pasta te koken en de mozzarella en basilicum in stukjes te scheuren of snijden. Ideaal toch?

In de saus gaat ook rode pesto. Nou kun je natuurlijk pesto uit een potje gebruiken, maar zelfgemaakt is nóg lekkerder. Het is echt heel simpel om te maken. En heb je iets teveel gemaakt, dan kun je het prima in de koelkast bewaren. (Rode pesto is namelijk ook erg lekker op een stokbroodje of als dip bij de borrel.) Ons recept voor rode pesto is hier te vinden.

 

Fusilli met tomatensaus, mozzarella en basilicum

Fusilli met tomatensaus, mozzarella en basilicum

1 Ster2 Sterren3 Sterren4 Sterren5 Sterren (Nog geen beoordeling)
Laden...
Aantal: 4 personen
Bereidingstijd: 25 minuten

Ingrediënten

  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 25 gram boter
  • 1 blik tomatenblokjes
  • 4 el rode pesto (zie recept voor 'Rode pesto' op onze website)
  • 300 gram fusilli (pasta)
  • 200 gram cherrytomaatjes
  • 1 bol mozzarella
  • 3 el verse basilicum
  • peper
  • zeezout

Instructies

1

Snipper de ui en de knoflookteentjes fijn.

2

Verhit de boter in een pan en fruit de ui met de knoflook 3 minuten op laag vuur.

3

Snijd de cherrytomaatjes doormidden.

4

Voeg de rode pesto, de cherrytomaatjes en de tomatenblokjes toe en laat ongeveer 10 minuten op laag vuur zachtjes pruttelen. Breng op smaak met peper en zout.

5

Kook ondertussen de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking gaar.

6

Meng de afgegoten pasta door de saus.

7

Scheur de mozzarella in stukken en schep door de pasta.

8

Garneer de pasta met de verse basilicum.

Deze recepten vind je misschien ook leuk

Nog geen beoordelingen

Laat een bericht achter