Er gaat niets boven zelfgemaakte verse pesto. Het is ook echt supersimpel om te maken. Het is een perfecte dip of smeersel voor bij de borrel. Serveer er dan bijvoorbeeld dipstokjes bij of een stokbroodje. Deze rode pesto is ook heerlijk door de pasta. Zoals in deze lekkere fusilli met tomatensaus, mozzarella en basilicum.
Heb je nog een beetje over? Je kunt de pesto prima bewaren in de koelkast in een afsluitbaar bakje of potje. Schenk er dan een klein laagje olijfolie overheen, zo blijft het zeker een week goed. De pesto kun je ook invriezen in kleinere porties. (Bijvoorbeeld in een ijsblokjesvorm of kleine zakjes.)
Rode pesto
Ingrediënten
- 1 el pijnboompitten
- 65 gram zongedroogde tomaatjes (op olie)
- 40 gram gegrilde rode paprika (uit een pot)
- 1 teentje knoflook
- 6 gram verse basilicum
- 15 gram Parmezaanse kaas, geraspt
- 50 ml olijfolie
- peper
Instructies
Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan goudbruin.
Voeg de zongedroogde tomaatjes, gegrilde paprika, het teentje knoflook, de pijnboompitten, de blaadjes van de basilicum, de Parmezaanse kaas en een beetje peper in de beker van de keukenmachine. Maal alles fijn.
Voeg de olijfolie in een dun straaltje toe en mix alles goed door elkaar met de keukenmachine.
Notities
Extra benodigdheden: keukenmachine of staafmixer
Nog geen beoordelingen