Gevulde courgette is een van de favorieten bij ons thuis. Je kunt heel goed variëren met de vulling en de hele courgette wordt gebruikt. Je gooit dus niets weg. Dit is ook nog eens een lekker slank recept.
Heb je grote eters aan tafel? Dan kun je natuurlijk ook gewoon iets meer maken. De gevulde courgettes zijn erg lekker met aardappeltjes uit de oven.
Gevulde courgette met kipgehakt, paprika en cottage cheese
Ingrediënten
- 2 courgettes
- 2 el olijfolie
- 1 ui, gesnipperd
- 1 rode paprika
- 300 gram kipgehakt
- 1,5 el tijm
- 200 gram cottage cheese
- peper
- zeezout
Instructies
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Was de courgette, snijd het kroontje en een stukje van de onderkant af. Snijd ze vervolgens overdwars doormidden. Hol de courgettes met een lepel uit en bewaar het vruchtvlees.
Snijd de paprika in kleine stukjes.
Verwarm 2 el olijfolie in een koekenpan en fruit de ui met de paprikastukjes 3 minuten op middelhoog vuur.
Voeg het kipgehakt toe en bak ongeveer 5 minuten mee tot het gaar is.
Snijd het vruchtvlees van de courgette in kleine blokjes en roer door het gehakt. Bak nog een paar minuten mee.
Breng op smaak met peper, zout en 1 el tijm.
Leg de courgettes in een ingevette ovenschaal en vul ze met het kipgehaktmengsel. Verdeel de cottage cheese over de courgettes en strooi er nog een beetje tijm over.
Bak de courgettes 20 minuten in het midden van de oven.
Notities
Extra benodigdheden: ovenschaal (ingevet)
Nog geen beoordelingen