Hoofdgerechten/ Vlees BBQ

Turkse lamskebab met yoghurtsaus van de BBQ

Turkse lamskebab met yoghurtsaus van de BBQ

Sinds kort hebben we een Midden-Oosterse supermarkt letterlijk om de hoek zitten en daar worden wij heel blij van. Mooie verse kruiden en lekkere producten die je in de ‘gewone’ supermarkten niet vaak tegenkomt. Dat is dus weer een bron voor inspiratie en nieuwe recepten. 
We hadden zin in een Turkse avond, waarbij we begonnen met deze Turkse Lamskebab met yoghurtsaus.  Het recept voor de yoghurtsaus vind je hier.  Lamsvlees heeft een specifieke smaak en daar moet je van houden. Wij zijn er in ieder geval gek op.

We sloten de avond af met baklava, Turks fruit en uiteraard een verse munt thee. Een avondje die zeker voor herhaling vatbaar is.

Wijntip: En rode Rioja wijn zoals de Federico Paternina Rioja Reserva.

Turkse lamskebab met yoghurtsaus van de BBQ

1 Ster2 Sterren3 Sterren4 Sterren5 Sterren (Nog geen beoordeling)
Laden...
Aantal: 5 personen
Voorbereidingstijd: 20 minuten Bereidingstijd: 15 minuten

Ingrediënten

  • 1 kg lamsgehakt
  • 1 ei
  • 2 tenen knoflook
  • 1/2 ui (fijngesnipperd)
  • 3 el peterselie (fijngehakt)
  • 15 blaadjes verse munt (fijngehakt)
  • 2 tl kaneel
  • 2 tl komijnzaad
  • 1 tl korianderpoeder
  • peper
  • zeezout
  • Recept voor yoghurtsaus op onze website

Instructies

1

Meng het lamsgehakt met het ei, de ui, peterselie, munt en de kruiden.

2

Verdeel het gehakt in 10 gelijke stukken van ongeveer 120 gram.

3

Vorm met natte handen de kebab en laat daarna een uur rusten in de koelkast.

4

Steek de BBQ aan met een directe zone van 180 graden.

5

Rijg 2 stuks kebab per spies.

6

Leg de spiesen op de BBQ en draai de kebab regelmatig zodat hij gelijkmatig gaart.

7

De kebab is na ongeveer 15 minuten gaar.

8

Serveer met de yoghurtsaus en pitabroodjes.

Notities

Extra benodigdheden: 5 spiesen

Deze recepten vind je misschien ook leuk

Nog geen beoordelingen

Laat een bericht achter