Hoofdgerechten/ Vlees BBQ

Jodenhaas van de BBQ

Jodenhaas van de BBQ

De Jodenhaas is een mals stuk rundvlees uit de voorkant van het rund. Het stukje vlees heeft deze naam gekregen omdat orthodoxe joden vanwege hun spijswetten geen vlees van de achterbout mogen eten. Een andere naam die gebruikt wordt is diamanthaas. Hoe je het stukje vlees ook wilt noemen. Hij is zeker de moeite waard om te proberen.

Ik heb de jodenhaas bereid met een rub van verse en droge kruiden en die geven een extra lekkere smaak aan dit mooie vlees. De jodenhaas smaakt erg lekker met homemade rösti en verse groenten.

Wijntip: Baron des Tours Médoc

 

Jodenhaas van de BBQ

Jodenhaas van de BBQ

1 Ster2 Sterren3 Sterren4 Sterren5 Sterren (Nog geen beoordeling)
Laden...
Aantal: 5 personen
Voorbereidingstijd: 5 minuten Bereidingstijd: 30 minuten

Ingrediënten

  • 1 kg jodenhaas (3 stuks)
  • 4 takjes verse tijm
  • 2 takjes verse rozemarijn
  • 4 verse blaadjes salie
  • 1 teen knoflook, fijngesneden
  • 1,5 tl oregano
  • 1,5 tl Himalaya zout
  • 1tl peper

Instructies

1

Hak de verse tijm, rozemarijn en salie fijn.

2

Voeg de fijngesneden knoflook, oregano, zout en peper toe.

3

Meng goed door elkaar en smeer de jodenhaas rondom in met de rub.

4

Steek de BBQ aan met een indirecte zone van 130 graden.

5

Leg de jodenhaas op de indirecte zone tot een kerntemperatuur van 42 graden is bereikt.

6

Verhoog de temperatuur van de BBQ tot 200 graden.

7

Gril het vlees tot een kerntemperatuur van 52 graden en laat dan 10 minuten rusten in aluminiumfolie.

8

Trancheer de jodenhaas en serveer aan tafel.

Deze recepten vind je misschien ook leuk

Nog geen beoordelingen

Laat een bericht achter