Deze geroosterde aardappeltjes maken wij heel vaak. Je kunt het namelijk van tevoren al maken en zodra het tijd is, schuif je ze in de oven. Makkelijk èn heel erg lekker!
Ik wissel bij dit recept vaak tussen aardappeltjes met schil en zonder. Eigenlijk zijn de aardappeltjes met schil erg favoriet bij ons. Maar mocht de schil er minder goed uitzien of als je er niet zo heel erg van houdt dan kun je ze ook schillen. Belangrijk is om ze wel om het kwartier even door elkaar te husselen in de oven. Dan zorg je ervoor dat ze mooi gelijkmatig bruin en knapperig worden.
Dit aardappelgerecht is lekker als onderdeel van een maaltijd met verse groenten zoals deze heerlijke broccolisalade of gegrilde groenten. Èn als extraatje kun je er mayonaise of truffelmayonaise bij serveren. Succes verzekerd!
Kijk ook eens naar dit heerlijke recept voor aardappeltjes uit de oven met rozemarijn en knoflook.
Geroosterde aardappeltjes uit de oven
Ingrediënten
- 1 kg vastkokende aardappelen (met schil)
- 3 el olijfolie
- 2 el paprikapoeder
- zeezout
Instructies
Verwarm de oven voor op 225 graden.
Boen de aardappels schoon.
Snijd ze eerst door de helft en daarna elke helft in partjes.
Meng de aardappels met de olijfolie, paprikapoeder en een beetje zeezout.
Verspreid de aardappels over de bakplaat en rooster ze in het midden van de oven in 40-45 minuten bruin en gaar.
Keer elke 15 minuten om.
Bestrooi eventueel met extra zeezout.
Heerlijk met mayonaise of truffelmayonaise!
Notities
Extra benodigdheden: bakplaat en bakpapier
Nog geen beoordelingen