Bijgerechten/ Vegetarisch

Aardappeltjes uit de oven met knoflook en rozemarijn

Wij zijn dol op verse aardappeltjes uit de oven. Je kunt het namelijk van tevoren al maken en zodra het tijd is, schuif je ze in de oven. Het is makkelijk te maken èn heel erg lekker!

Dit recept is met verse rozemarijn en knoflook en past heel goed bij een mooi stukje vlees, vis of gevogelte. Wat wel belangrijk is, is om ze om het kwartier even door elkaar te husselen in de oven. Dan zorg je ervoor dat ze mooi gelijkmatig bruin en knapperig worden.

Ben je op zoek naar een recept voor aardappeltjes uit de oven zonder rozemarijn en knoflook? Dan vindt je hier een heerlijk recept daarvoor!

Buon appetito!

Aardappeltjes uit de oven met rozemarijn en zeezout

1 Ster2 Sterren3 Sterren4 Sterren5 Sterren (Nog geen beoordeling)
Laden...
Aantal: 4-5 personen
Voorbereidingstijd: 15 minuten Bereidingstijd: 40-45 minuten

Ingrediënten

  • 1 kg vastkokende aardappelen
  • 3 el olijfolie
  • 3 takjes verse rozemarijn
  • 2 teentjes knoflook uitgeperst
  • zeezout

Instructies

1

Verwarm de oven voor op 225 graden.

2

Boen de aardappels schoon en dep ze goed droog.

3

Snijd ze eerst door de helft en daarna elke helft in partjes.

4

Rits de naaldjes van 2 takjes rozemarijn en snijd ze fijn.

5

Meng de aardappels met de olijfolie, fijngesneden rozemarijn en uitgeperste knoflook.

6

Strooi er een beetje zeezout over.

7

Verspreid de aardappels over de bakplaat en rooster ze in het midden van de oven in 40-45 minuten bruin en gaar.

8

Keer elke 15 minuten om.

9

Haal de naaldjes van het laatste takje rozemarijn en snijd fijn.

10

Bestrooi de aardappeltjes met de rozemarijn en met extra zeezout.

Notities

Extra benodigdheden: bakplaat en bakpapier

Deze recepten vind je misschien ook leuk

Nog geen beoordelingen

Laat een bericht achter