Hoofdgerechten/ Vlees BBQ

Ossenhaas met knoflook, rozemarijn en olijfolie

De ossenhaas is een heerlijk mals stuk rundvlees. De ossenhaas is magerder dan bijvoorbeeld de ribeye en daarom iets neutraler van smaak. Ik gebruik daarom iets meer kruiden dan bij een ribeye, maar wil wel graag de vleessmaak behouden.

De combinatie van een goede olijfolie, knoflook en rozemarijn uit eigen tuin maakt dit mooie stuk vlees compleet.

Ossenhaas met knoflook, rozemarijn en olijfolie

1 Ster2 Sterren3 Sterren4 Sterren5 Sterren (Nog geen beoordeling)
Laden...
Aantal: 4-5 personen
Voorbereidingstijd: 10 minuten Bereidingstijd: 1 uur

Ingrediënten

  • Een hele ossenhaas
  • 30 ml olijfolie
  • 2 tenen knoflook
  • verse rozemarijn
  • zeezout
  • peper

Instructies

1

Haal de ossenhaas op tijd uit de koelkast en laat hem op kamertemperatuur komen.

2

Hak de rozemarijn in kleine stukjes.

3

Meng de olijfolie, rozemarijn en geperste knoflooktenen door elkaar.

4

Dep de ossenhaas droog met keukenpapier.

5

Smeer met een kwast de ossenhaas in met het oliemengsel.

6

Steek de BBQ aan en ga voor een indirecte warmte van 120 graden.

7

Leg de ossenhaas op het indirecte gedeelte van de BBQ en laat deze liggen tot een kerntemperatuur van 44 graden.

8

Stook bij het bereiken van de kerntemperatuur de BBQ op en gril de ossenhaas rondom bruin.

9

Haal de ossenhaas bij een kerntemperatuur van 50 graden van de BBQ en pak deze losjes in het aluminiumfolie.

10

Laat het vlees 10 minuten rusten. Je zal zien dat de kerntemperatuur oploopt tot 52/54 graden.

11

Trancheer vervolgens in dunne plakken en season aan tafel naar smaak met zeezout en peper.

Notities

Extra benodigdheden: kernthermometer, siliconen kwastje

Deze recepten vind je misschien ook leuk

Nog geen beoordelingen

Laat een bericht achter