Hoofdgerechten/ Vlees BBQ

Kleine gehaktbroodjes van de BBQ

Kleine gehaktbroodjes van de BBQ

Deze kleine gehaktbroodjes zijn een echte aanrader om te maken. De gehaktbroodjes worden gevuld met een gekookt ei en zijn heel leuk om te presenteren voor je gasten (of je kinderen uiteraard.) Door het gebruik van een rub en een basting saus krijg je een hele rijke smaak.

Kleine gehaktbroodjes van de BBQ
Kleine gehaktbroodjes van de BBQ

Kleine gehaktbroodjes van de BBQ

1 Ster2 Sterren3 Sterren4 Sterren5 Sterren (Nog geen beoordeling)
Laden...
Aantal: 4 personen
Voorbereidingstijd: 30 minuten Bereidingstijd: 50 minuten

Ingrediënten

  • 700 gram rundergehakt
  • 1/2 rode paprika
  • 1/2 rode ui
  • 4 eieren
  • 4 tl Italiaanse kruiden
  • 1 el mosterd
  • Scheutje melk
  • 2 el paneermeel
  • Rub gehakt
  • 2 tl paprikapoeder
  • 1 tl peper
  • 1 tl zout
  • 1 tl tijm
  • 1 tl komijn
  • 1 tl oregano
  • 1 tl nootmuskaat
  • 1 tl basterdsuiker
  • Basting saus
  • 1 el basterdsuiker
  • 2 el ketchup
  • 2 el sweet chilisaus

Instructies

1

Begin met het koken van de eieren voor 7 minuten en laat ze daarna goed afkoelen in koud water.

2

Snijd de rode paprika en rode ui in kleine fijne stukjes.

3

Meng het gehakt met de paprika, ui, Italiaanse kruiden, mosterd, scheutje melk en 2 eetlepels melk.

4

Verdeel het gehaktmengsel in 4 gelijke stukken.

5

Neem een koffiekopje waar rondom het ei nog tenminste ruimte is voor 1 cm gehakt.

6

Leg een stukje huishoudfolie in het kopje.

7

Vul de bodem met gehakt en maak een kuiltje voor het gepelde ei.

8

Vul vervolgens met de rest van het gehakt en druk goed aan.

9

Haal het gehaktbroodje met behulp van folie uit het kopje en vorm nog een beetje met je handen.

10

Herhaal dit voor de 3 andere broodjes.

11

Zet de broodjes op een dubbelgevouwen bakpapier. (ander glijden ze tussen je rooster)

12

Maak de rub door de kruiden te mengen in een bakje.

13

Verdeel de rub over de 4 gehaktbroodjes.

14

Steek de BBQ aan met een indirecte zone van 130 graden.

15

Plaats de gehaktbroodjes op de BBQ.

16

Maak ondertussen een basting saus van de basterdsuiker, ketchup en chilisaus.

17

Smeer de gehaktbroodjes bij een kerntemperatuur van 60 graden in met de basting saus.

18

Bij een kerntemperatuur van 70 graden zijn de gehaktbroodjes klaar.

Notities

Extra benodigdheden: BBQ met deksel, bakpapier, siliconen kwast, koffiekopje en een stukje huishoudfolie

Deze recepten vind je misschien ook leuk

Nog geen beoordelingen

Laat een bericht achter