Hoofdgerechten/ Vlees BBQ

Gehaktstaaf in spek van de BBQ

Gehaktstaaf van de BBQ

Deze gehaktstaaf is  een feestje om te eten. De smaakcombinatie van spek en gehakt is op zichzelf al heel erg lekker, maar de toevoeging van de kaas en BBQ saus maakt het nóg lekkerder. Het dichtrollen van de gehaktstaaf kan even lastig zijn, maar laat je daar niet door afschrikken. Door het insmeren van de spek met de BBQ saus plakt hij gemakkelijk dicht.

 

Gehaktstaaf in spek van de BBQ

1 Ster2 Sterren3 Sterren4 Sterren5 Sterren (Nog geen beoordeling)
Laden...
Voorbereidingstijd: 20 minuten Bereidingstijd: 60 minuten

Ingrediënten

  • 1 kg rundergehakt
  • 1 ui
  • 2 tl oregano
  • peper
  • Himalaya zout
  • 150 gram ontbijtspek
  • BBQ saus naar keuze
  • 100 gram geraspte kaas

Instructies

1

Snipper de ui en meng dit door het gehakt samen met het zeezout en de oregano.

2

Maak van het spek een overlappende rechthoek en smeer in met een laagje BBQ saus naar keuze.

3

Leg het gehakt op het spek en vorm een rechthoek. Verdeel de kaas over het gehakt.

4

Rol de gehakt in de spek en zorg dat de gehakt helemaal omringd is door het spek.

5

Steek de BBQ aan met een indirecte zone van ongeveer 180 graden.

6

Leg de gehaktstaaf op de BBQ en gaar in ongeveer 60 minuten.

7

De gehaktstaaf is klaar bij een kerntemperatuur van 65 graden.

Deze recepten vind je misschien ook leuk

Nog geen beoordelingen

Laat een bericht achter