Ik krijg altijd een zomers gevoel van vis op de BBQ. Een dagje aan het strand en afsluiten in de tuin met een heerlijk vispakketje. Dat is puur genieten! Vispakketjes zijn eenvoudig om te bereiden en neemt de uitdaging van een vis die blijft plakken aan je rooster weg. Je kan eindeloos blijven combineren om de smaakvolle pakketjes op tafel te zetten.
Deze keer maakte ik een vispakketje met een scholfilet. De scholfilet is gevangen in onze eigen Noordzee en heeft van nature een neutrale smaak. Zeker voor kinderen is dit een geschikte vis om mee te beginnen.
Wijntip: La Palma Chardonnay
Scholfilet pakketjes van de BBQ
Ingrediënten
- 800 gram scholfilet (100 gram per vis)
- 8 el olijfolie
- 2 tenen knoflook
- 1 el platte peterselie
- 1 citroen
- peper
- zeezout
Instructies
Steek de BBQ aan met een directe zone van ongeveer 180 graden.
Snijd de citroen in schijfjes en hak de platte peterselie fijn.
Dep de scholfilets droog.
Smeer iedere scholfilet aan beide kanten in met een marinade van de knoflook, platte peterselie en olijfolie.
Strooi zeezout en peper op beide zijden van de vis.
Leg de vis in een stuk aluminiumfolie en leg hier een schijfje citroen op.
Vouw het pakketje dicht en leg op de BBQ.
Afhankelijk van de grootte en dikte van de schol zijn deze na 5-10 minuten klaar.
Nog geen beoordelingen