Een bekende uitspraak onder BBQ’ers is “Alles smaakt lekkerder met spek”. En vaak is dat nog waar ook. Deze varkenshaasjes smaken van zichzelf al erg lekker, maar door ze eerst in te wrijven met een dry rub en vervolgens in te pakken in spek ontstaat een varkenshaasje om van te watertanden.
Wij maakten er deze geroosterde pompoen met Parmezaanse kaas bij met hasselback courgette en geroosterde tomaatjes.
Varkenshaas met spek van de BBQ
Ingrediënten
- 500 gram varkenshaas ( 2 varkenshaasjes)
- 8 plakken ontbijtspek
- 1 tl Himalaya zout
- 1 tl mosterdpoeder
- 1 tl peper
- 1 tl paprikapoeder
- 1 tl knoflookpoeder
Instructies
Maak een dryrub met het zout, mosterdpoeder, peper, paprikapoeder en de knoflookpoeder.
Dep de beide varkenshaasjes droog met keukenpapier.
Wrijf met de rub beide varkenshaasjes in.
Wikkel de varkenshaasjes geheel rondom in het ontbijtspek.
Steek de BBQ aan met een indirecte warmte van 180 graden.
Leg de varkenshaasjes tot een kerntemperatuur van 50 graden op de BBQ.
Gril vervolgens de varkenshaasjes boven directe warmte af om de spek knapperig te maken tot een kerntemperatuur van 58 graden.
Laat 10 minuten rusten in aluminiumfolie.
De temperatuur zal tijdens het rusten oplopen tot een kerntemperatuur van 60 graden en is daarmee perfect rosé.
Nog geen beoordelingen