Bloemkool en BBQ zijn samen een gouden combinatie. Je kunt er ook eindeloos mee variëren en met deze variatie maak je je kinderen of gasten zeker weten blij. De kruiden zijn niet overheersend waardoor je een mooie balans krijgt tussen de smaak van de bloemkool samen met de kruiden.
Wil je de tijd op de BBQ verkorten dan kun je hem eventueel ook voorkoken, maar doe dit niet langer dan 5 minuten anders wordt hij te gaar en te slap.
Het recept voor de yoghurt-roomkaassaus is hier te vinden.

Geroosterde bloemkool van de BBQ met yoghurt-roomkaassaus
Ingrediënten
- 1 bloemkool
- 3 el olijfolie
- 2 tl paprikapoeder
- 1 tl komijn
- 1 tl honing
- recept voor yoghurt-roomkaassaus op onze website
Instructies
Maak het mengsel van de olijfolie, paprikapoeder, komijn en de honing.
Snijd de groene bladeren van de bloemkool weg.
Leg de bloemkool op de groot stuk aluminiumfolie.
Smeer de bloemkool in met het kruidenmengsel en pak de bloemkool in.
Steek de BBQ aan met een indirecte zone van 180 graden.
Leg de bloemkool (afhankelijk van de grootte) ongeveer 60 minuten op de BBQ.
Prik met een vork in de bloemkool om te kijken of hij voldoende gaar is.
Notities
Extra benodigdheden: BBQ met deksel, aluminiumfolie
Nog geen beoordelingen