Hoofdgerechten/ Vegetarisch/ Voorgerechten

Minestronesoep

Minestronesoep

Deze heerlijke maaltijdsoep zit boordevol groenten en is vrij snel gemaakt. In dit recept gebruiken we soepgroente, maar je kunt ook heel goed restjes groenten gebruiken in deze soep. 

Heerlijk als maaltijdsoep met een warm stokbrood en een salade. En wil je er een extra Italiaans tintje aan geven? Schep dan een eetlepel verse pesto over elke kom. Kijk maar eens bij ons recept voor een heerlijke pesto. Het is echt simpel en snel gemaakt!

Tip: gebruik in deze soep 1 van onze heerlijke biologische olijfoliën. Klik hier om te bekijken!

 

Minestronesoep

Minestronesoep

1 Ster2 Sterren3 Sterren4 Sterren5 Sterren (Nog geen beoordeling)
Laden...
Aantal: 4 personen
Bereidingstijd: 20 minuten

Ingrediënten

  • 2 el olijfolie Umbrië (zie 'winkel')
  • 800 gram fijne soepgroente
  • 140 gram tomatenpuree
  • 1,5 liter water
  • 2 paddenstoelenbouillontabletten
  • 400 gram tomatenblokjes
  • 100 gram minifusilli of vermicelli
  • 420 gram witte bonen in tomatensaus
  • Parmezaanse kaas
  • takje verse basilicum

Instructies

1

Verhit de olie in een ruime pan en roerbak de soepgroenten ongeveer 5 minuten op middelhoog vuur.

2

Voeg de tomatenpuree toe en bak 2 minuten mee.

3

Voeg het water, de bouillontabletten, tomatenblokjes en minifusilli/vermicelli toe en breng aan de kook.

4

Voeg na ongeveer 5 minuten koken de witte bonen in tomatensaus toe en warm nog 5 min.

5

Schep de soep in grote kommen en verdeel de verse basilicum en geraspte Parmezaanse kaas eroverheen.

Notities

Extra benodigdheden: grote pan

Deze recepten vind je misschien ook leuk

Nog geen beoordelingen

Laat een bericht achter