Hoofdgerechten/ Vlees BBQ

Provençaalse kalfsentrecote van de BBQ

De kalfsentrecote is een heerlijk mals stuk rundvlees. Deze entrecote met een klein randje vet is malser dan de runderentrecote en wordt gesneden van de dunne lende. Wij hebben de entrecote ingesmeerd met een eenvoudige marinade van olijfolie, knoflook en Provençaalse kruiden. Meer heeft dit mooie stukje vlees niet nodig. Om de maaltijd compleet te maken hebben wij deze maiskolven erbij gegrild en deze heerlijke krieltjes in een kruidendressing.

De meting van het vlees met de Inkbird IHT-1P

Provençaalse kalfsentrecote van de BBQ

1 Ster2 Sterren3 Sterren4 Sterren5 Sterren (Nog geen beoordeling)
Laden...
Aantal: 4 personen
Voorbereidingstijd: 5 minuten Bereidingstijd: 45 minuten

Ingrediënten

  • 800 gram kalfsentrecote
  • 2 tenen knoflook
  • 6 el olijfolie
  • 1 el Provençaalse kruiden
  • 1 tl zeezout

Instructies

1

Maak een marinade van de olijfolie, Provençaalse kruiden, zout en de knoflook.

2

Smeer de kalfsentrecote, een half uur voor het bereiden, in met de marinade.

3

Steek de BBQ aan met een indirecte zone van 150 graden.

4

Leg de kalfsentrecote op de BBQ tot een kerntemperatuur van 42 graden.

5

Stook de BBQ op tot 200 graden.

6

Gril de kalfsentrecote aan beide kanten tot een kerntemperatuur is bereikt van 52 graden.

7

Laat 10 minuten rusten in aluminiumfolie en trancheer daarna in dunne plakken.

Notities

Extra benodigdheden: kernthermometer

Deze recepten vind je misschien ook leuk

Nog geen beoordelingen

Laat een bericht achter