Gevogelte BBQ/ Hoofdgerechten

Geroosterde kipfilet met muntmarinade van de BBQ

Geroosterde kipfilet met muntmarinade van de BBQ

Een fris en zomers gerecht zijn deze lekkere kipfilets met een muntmarinade van de BBQ. Bij de Turkse supermarkt bij ons om de hoek haal ik altijd een grote bos met munt en behalve dat ik veel muntthee drinken kan je er ook heerlijke gerechten mee maken. 
Kipfilet is een stukje vlees dat snel droog kan worden, dus ik houd altijd een kerntemperatuur aan van ongeveer 68 graden. Hiermee voorkom je dat je veel water of wijn moet drinken om de droge stukken weg te spoelen.

 

Geroosterde kipfilet met muntmarinade van de BBQ

Geroosterde kipfilet met muntmarinade van de BBQ

1 Ster2 Sterren3 Sterren4 Sterren5 Sterren (Nog geen beoordeling)
Laden...
Aantal: 4 personen
Voorbereidingstijd: 15 minuten (1 uur wachttijd) Bereidingstijd: 20 minuten

Ingrediënten

  • 4 kipfilets
  • 4 el olijfolie
  • sap van 1 citroen
  • 1 teen knoflook (geperst)
  • 5 blaadjes laurier (fijngehakt)
  • 10 gram verse munt (fijngehakt)
  • 1 bosui

Instructies

1

Hak de verse munt en blaadjes laurier fijn.

2

Maak de marinade door de olijfolie, knoflook, laurier, citroensap en de helft van de verse munt te mengen.

3

Dep de kipfilets droog en stop ze samen met de marinade in hersluitbare zak.

4

Laat minimaal 1 uur in de koelkast liggen.

5

Snijd ondertussen de bosui in ringetjes en meng met de andere helft van de verse munt.

6

Steek de BBQ aan met een indirecte zone van 160 graden.

7

Leg de kipfilets op de BBQ tot een kerntemperatuur van 68 graden.

8

Verdeel de kipfilet over de borden en bestrooi met het mengsel van bosui en verse munt.

Deze recepten vind je misschien ook leuk

Nog geen beoordelingen

Laat een bericht achter