Coleslaw of koolsalade zoals wij het ook noemen is een heerlijk frisse salade met knapperige groenten. De stukjes appel en de rozijnen geven de salade een lekker fris accent. De dressing geeft een beetje een lichtzuur/romige smaak en past perfect bij de twee soorten kool.
Dit is een perfect bijgerecht bij een BBQ of een zomerse picknick. En heb je nog een beetje over, dan kun je het ook heel goed als lunch serveren.
Coleslaw
Ingrediënten
- 300 gram gesneden witte kool
- 300 gram gesneden rode kool
- 1 1/2 appel (bijv. Elstar of Jonagold)
- 3 tot 4 el blanke rozijnen
- 4 el mayonaise
- 1 el zure room
- 2 el witte wijnazijn
- 2 tot 3 el fijngesneden verse bieslook (+ extra voor garnering)
- peper
- zeezout
Instructies
Meng in een ruime kom de fijngesneden witte en rode kool door elkaar.
Schil de appels, verwijder het klokhuis en snijd in kleine blokjes.
Schep de appelblokjes en de rozijnen door de kool.
Meng in een kommetje de mayonaise, zure room, witte wijnazijn en de bieslook door elkaar. Breng op smaak met peper en zeezout. Schep de dressing voorzichtig door de koolsalade. Garneer eventueel met extra bieslook.
Nog geen beoordelingen