Spaghetti met runderreepjes en Italiaanse kruiden
Ingrediënten
- 300 gram spaghetti
- 3 el olijfolie
- 2 stengels bleekselderij
- 2 wortels
- 1 ui
- 2 teentjes knoflook, uitgeperst
- 2 blikken gepelde tomaten
- 1/2 el suiker
- 350 gram runderreepjes
- 10 gram verse Italiaanse kruiden, fijngesneden (oregano, rozemarijn, salie en tijm)
- peper
- zeezout
- stukje Parmezaanse kaas
Instructies
Snijd de bleekselderij in kleine boogjes, de wortels in kleine blokjes en snipper de ui fijn.
Verhit 2 el olijfolie in een hapjespan en fruit de bleekselderij met de stukjes wortel, gesnipperde ui en de uitgeperste knoflook ongeveer 5 minuten op laag vuur.
Voeg de gepelde tomaten en de suiker toe, breng aan de kook en laat 20 tot 25 minuten zachtjes pruttelen. Roer regelmatig even door.
Pureer de tomatensaus met een staafmixer fijn en breng op smaak met peper en zout.
Kook de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Verhit 1 el olijfolie in een koekenpan en roerbak de runderreepjes samen met de fijngesneden kruiden in 5 minuten gaar. Breng op smaak met peper en zout.
Roer de runderreepjes door de tomatensaus en schep de saus door de afgegoten spaghetti.
Garneer met stukjes Parmezaanse kaas.
Notities
Extra benodigdheden: staafmixer, hapjespan, koekenpan
Nog geen beoordelingen