Hoofdgerechten

Spaghetti met runderreepjes en Italiaanse kruiden

Spaghetti met runderreepjes en Italiaanse kruiden
Spaghetti met runderreepjes en Italiaanse kruiden

Spaghetti met runderreepjes en Italiaanse kruiden

1 Ster2 Sterren3 Sterren4 Sterren5 Sterren (Nog geen beoordeling)
Laden...
Aantal: 4 personen
Bereidingstijd: 40 minuten

Ingrediënten

  • 300 gram spaghetti
  • 3 el olijfolie
  • 2 stengels bleekselderij
  • 2 wortels
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook, uitgeperst
  • 2 blikken gepelde tomaten
  • 1/2 el suiker
  • 350 gram runderreepjes
  • 10 gram verse Italiaanse kruiden, fijngesneden (oregano, rozemarijn, salie en tijm)
  • peper
  • zeezout
  • stukje Parmezaanse kaas

Instructies

1

Snijd de bleekselderij in kleine boogjes, de wortels in kleine blokjes en snipper de ui fijn.

2

Verhit 2 el olijfolie in een hapjespan en fruit de bleekselderij met de stukjes wortel, gesnipperde ui en de uitgeperste knoflook ongeveer 5 minuten op laag vuur.

3

Voeg de gepelde tomaten en de suiker toe, breng aan de kook en laat 20 tot 25 minuten zachtjes pruttelen. Roer regelmatig even door.

4

Pureer de tomatensaus met een staafmixer fijn en breng op smaak met peper en zout.

5

Kook de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking.

6

Verhit 1 el olijfolie in een koekenpan en roerbak de runderreepjes samen met de fijngesneden kruiden in 5 minuten gaar. Breng op smaak met peper en zout.

7

Roer de runderreepjes door de tomatensaus en schep de saus door de afgegoten spaghetti.

8

Garneer met stukjes Parmezaanse kaas.

Notities

Extra benodigdheden: staafmixer, hapjespan, koekenpan

Deze recepten vind je misschien ook leuk

Nog geen beoordelingen

Laat een bericht achter