Chimichurri is een Argentijnse saus die heerlijk smaakt bij gegrilde biefstuk of entrecote. De saus heeft een licht zoet/zure en een beetje pittige smaak. De basis van deze saus is olie en azijn en wordt aangevuld met fijngesneden paprika en verse kruiden. Er zijn twee varianten van chimichurri, namelijk een zachte en een sterke/pittige. De pittige saus wordt aangevuld met rode peper. Wij hebben gekozen voor de mildere variant en gebruiken dan ook geen rode peper. Zo kunnen ook de kleintjes het makkelijk opeten.
Kies uiteraard voor een mooi stukje vlees hierbij. Mocht je nog nooit chimichurri hebben geproefd, dan moet je dat zéker een keer gaan doen!
Geniet ervan!
Chimichurri
Ingrediënten
- 2 sjalotjes of 1 kleine ui
- 0,5 rode paprika
- 0,5 groene paprika
- 8 takjes peterselie
- 0,5 dl witte wijnazijn
- 1,5 dl extra vergine olijfolie
- 0,5 el oregano
- 0,5 el bruine basterdsuiker
- 2 teentjes knoflook
- verse peper
- zout
Instructies
Pel en snipper de sjalotjes fijn.
Maak de paprika`s schoon en snijd heel fijn.
Haal de blaadjes peterselie van de stengels en snijd heel fijn.
Meng in een kom de azijn, olijfolie, oregano, suiker, sjalotjes, paprika en peterselie.
Pel de knoflook en pers boven de kom uit.
Voeg naar smaak verse peper en zout toe.
Nog geen beoordelingen