Deze hartige taart met shoarma is een lekker en gezonder alternatief voor een broodje shoarma. Naast shoarma gaat er ook rode paprika en witte kool in.
Je kunt de hartige taart ook vegetarisch maken door vega shoarma te gebruiken.
Serveer er ook een lekkere salade bij van veldsla, tomaat en komkommer voor een volledige maaltijd.

Hartige taart met shoarma
Ingrediënten
- 6 plakjes bladerdeeg, ontdooid
- klontje boter
- 1 ui, gesnipperd
- 1 rode paprika, in kleine blokjes
- 500 gram shoarma
- 200 gram gesneden witte kool
- 1 teentje knoflook
- 4 eieren
- 200 gram crème fraîche
- 100 gram geraspte belegen kaas
- peper
- zeezout
Instructies
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Smelt de boter in een grote koekenpan en bak de gesnipperde ui op middelhoog vuur.
Voeg de paprikastukjes toe en bak 3 minuten mee.
Roer de shoarma door het uienmengsel en bak in ongeveer 5 minuten gaar.
Voeg de gesneden witte kool erbij en bak 2 tot 3 minuten mee.
Pers het teentje knoflook boven de pan en bak nog een paar minuten mee. Breng alles op smaak met peper en eventueel zout.
Beleg de ingevette taartvorm met de plakjes bladerdeeg en schep het shoarmamengsel in de vorm.
Klop de eieren in een kom los met de crème fraîche. Roer de geraspte kaas erdoor en breng op smaak met peper en zeezout. Schenk het beslag over de inhoud van de taartvorm.
Bak de hartige taart in ongeveer 30 minuten gaar.
Notities
Extra benodigdheden: ingevette taartvorm doorsnede 26 cm
Nog geen beoordelingen