Behalve de T-Bone steak van The Meatlovers hadden we ook 5 heerlijke hertenbiefstukjes besteld. En wat waren ze lekker! Super mals en een mooie wild smaak.
We hebben de hertenbiefstukjes gegrild op de BBQ en geserveerd met een overheerlijke paddenstoelensaus en onze truffelolijfolie. Het vlees was botermals en heerlijk qua smaak. Samen met een fijne aardappelpuree en geroosterde worteltjes uit de oven een prachtige maaltijd!
Als je zelf ook deze lekkere hertenbiefstuk wilt maken, dan kun je nu via BBQandCooking met 10% korting vlees bestellen bij de The Meatlovers! Druk op de link en vul bij het bestellen de kortingscode bbqandcooking10 in. Eet smakelijk en laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Hertenbiefstuk met truffelolijfolie en paddenstoelensaus
Ingrediënten
- Paddenstoelensaus:
- 2 el roomboter
- 2 sjalotjes (gesnipperd)
- 1 teen knoflook
- 200 gram paddenstoelenmix (kastanje, witte en oesterzwam)
- 100 ml witte wijn
- 100 ml slagroom
- 1/2 el maïzena
- peper
- zeezout
- Hertenbiefstuk:
- 5 hertenbiefstukken (200 gram per stuk)
- 3 el olijfolie
- peper
- zeezout
- 2 el truffelolijfolie
Instructies
Haal de hertenbiefstuk een uur van tevoren uit de koelkast en laat op kamertemperatuur komen.
Smelt ondertussen de roomboter in een koekenpan. Voeg de gesnipperde sjalotjes toe en bak ze 5 minuten op laag vuur.
Pers het teentje knoflook boven de pan uit en bak 2 minuten zachtjes mee.
Snijd de paddenstoelen in repen en roer door de gebakken sjalotjes. Bak 5 minuten mee op middelhoog vuur.
Blus de paddenstoelen af met de witte wijn. Laat een paar minuten zachtjes koken.
Voeg de slagroom erbij en roer goed door. Schep 1 el van de saus uit de pan in een klein bakje en meng de maïzena erdoorheen. Roer het maïzenamengsel door de paddenstoelensaus om te binden. Breng de saus op smaak met peper en zeezout.
Steek de BBQ aan met een directe zone van ca. 160 graden.
Smeer de hertenbiefstukken rondom in met olijfolie en bestrooi met peper en zout.
Gril de biefstukken aan beide kanten tot een kerntemperatuur van 52 graden.
Laat de hertenbiefstukken ongeveer 5 min rusten onder aluminiumfolie.
Besprenkel met de truffelolijfolie en serveer aan tafel met de paddenstoelensaus.
Nog geen beoordelingen