Deze lamsstoof is geïnspireerd op de Marokkaanse keuken en is heel geschikt om te maken in een tajine, maar ook prima in een andere braadpan of in ons geval in de Dutch Oven.
De heerlijke geuren van de kruiden en het Texels lamsvlees zorgen ervoor dat je geduld maximaal op de proef gesteld wordt.
Wij aten bij de lamsstoof een eenvoudige couscous.
Wijntip: Malbec uit Argentinië
Lamsstoof met aubergine, courgette en dadels
Ingrediënten
- 1 kg lamsbout
- 500 ml water
- 1 rode ui
- 2 teentjes knoflook
- 1 aubergine
- 1 courgette
- 4 tomaten
- 1 tl komijn
- 1 cm verse fijngehakte gember
- 1 tl kurkuma
- 1 tl Ras el hanout
- 4 el olijfolie
- 1 citroen
- 5 el fijngehakte koriander
- 5 el fijngehakte platte peterselie
- 150 gram dadels
Instructies
Snijd het vlees in blokjes en bestrooi met peper en zout.
Snipper de ui en hak de knoflook.
Snijd de aubergine en courgette in reepjes.
Haal de zaadjes uit de tomaat en snijd in stukjes.
Steek de BBQ aan met indirecte en directe zone op 150 graden.
Zet de Dutch Oven op de BBQ op de directe kant.
Doe de olijfolie in de Dutch Oven en bak het vlees rondom bruin.
Bak de ui knoflook, komijn, gember, kurkuma en Ras el hanout kort mee.
Voeg 300 ml water toe en zet de Dutch Oven op de indirecte kan van de BBQ.
Laat 1,5 uur zachtjes stoven en controleer regelmatig of er voldoende vocht is.
Voeg de laatste 10 minuten de aubergine, courgette, tomaten en de dadels toe.
Rasp de citroen en voeg de citroenrasp toe.
Haal de Dutch Oven van de BBQ en strooi de koriander en de peterselie over het gerecht.
Notities
Extra benodigdheden: Dutch Oven, Tajine of braadpan
Nog geen beoordelingen