Hoofdgerechten

Couscous met gehakt, sperziebonen en feta

Gerechten met couscous zijn vaak makkelijke gerechten. Dit is ook weer zo’n recept. Door de feta en peterselie krijgt het iets meer pit. 

Het leuke is dat je dit gerecht ook vegetarisch kunt maken door het gehakt weg te laten. Voeg dan eventueel een extra paprika toe. En mocht je wel van gehakt houden, maar niet van feta. Dan laat je de feta gewoon weg. Net zo lekker!

Couscous met gehakt, sperziebonen en feta

1 Ster2 Sterren3 Sterren4 Sterren5 Sterren (Nog geen beoordeling)
Laden...
Aantal: 4 personen
Bereidingstijd: 20 minuten

Ingrediënten

  • 300 gram verse sperziebonen
  • 300 gram couscous
  • 2 el pijnboompitten
  • 1 ui
  • 2 el olijfolie
  • 500 gram rundergehakt
  • 2 rode puntpaprika's
  • 150 gram feta
  • 4 el verse peterselie, fijngesneden

Instructies

1

Maak de sperziebonen schoon en kook ze in ruim water gaar.

2

Bereid ondertussen de couscous volgens de aanwijzingen op de verpakking.

3

Rooster de pijnboompitten in een koekenpan tot ze goudbruin zijn en laat afkoelen op een bordje.

4

Snipper de ui, verhit de olijfolie in een koekenpan en fruit de ui 4 minuten.

5

Voeg het gehakt toe en bak het rul en goudbruin.

6

Snijd de puntpaprika in stukjes en voeg de paprika toe aan het gehakt. Breng op smaak met peper en zout.

7

Meng de couscous met de sperziebonen en het gehaktmengsel.

8

Bestrooi de couscous met de pijnboompitten en verkruimel de feta eroverheen.

9

Garneer de couscous met de verse peterselie.

Deze recepten vind je misschien ook leuk

Nog geen beoordelingen

Laat een bericht achter