Italiaanse kabeljauwstoof met parelcouscous
Ingrediënten
- 2 teentjes knoflook
- 2 venkelknollen
- 15 gram verse basilicum
- 4 el olijfolie
- 1 tl kaneel
- 800 gram tomatenblokjes (blik)
- 80 gram zwarte olijven
- 300 gram parelcouscous
- 400 gram verse kabeljauwfilets
- 50 gram ongezouten geroosterde amandelen
- peper
- zeezout
Instructies
Snijd de knoflook fijn en snijd de onderkant en de stelen van de venkels. Bewaar het groen van de venkels.
Halveer de venkel en snijd in stukjes van 2 cm.
Snijd de stelen van het basilicum fijn.
Verhit 2 el olijfolie in een pan en voeg de fijngesneden knoflook, stukjes venkel, basilicumsteeltjes en kaneel toe. Breng op smaak met peper en eventueel zout en bak ongeveer 10 minuten op middelhoog vuur.
Voeg de tomatenblokjes en olijven toe en breng aan de kook. Laat 15 minuten op middelhoog vuur stoven met de deksel schuin op de pan.
Kook ondertussen de parelcouscous volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Giet af en vang een kopje kookvocht op.
Snijd de kabeljauwfilet in stukken van 4 cm, bestrooi met peper en eventueel zouten voeg de laatste 4 minuten toe aan de stoof. Laat zachtjes garen.
Doe de amandelen, ¾ van de basilicumblaadjes, 2 el olijfolie en 3 el opgevangen kookvocht in een hoge beker en pureer met de staafmixer tot een grove pasta.
Meng de amandelpasta door de couscous.
Bestrooi de stoof met de rest van het basilicum en het achtergehouden groen van de venkel.
Notities
Extra benodigdheden: staafmixer of keukenmachine
Nog geen beoordelingen