Curry’s zijn veelal te vinden in de Aziatische keuken zoals in de Indiase of Pakistaanse keuken. Deze gekruide gerechten worden op smaak gemaakt met o.a. kerrie of andere smaakvolle kruiden. Er worden vaak verschillende soorten groenten gebruikt en kip, vis of vlees. Ook op vegetarisch gebied zijn er verschillende heerlijke gerechten te vinden.
De lichtpittige Curry Madras smaakt goed in combinatie met de bloemkool en de kokosmelk. Wil je de curry iets pittiger maken? Dan kun je altijd iets meer kruiden toevoegen òf gebruik eens een rood pepertje voor meer pit!
In onze curry gebruiken we de kokosmelk van Kara. Deze heerlijke kokosmelk komt van verse handgeplukte kokosnoten uit Indonesië. Kara is dan ook dé specialist uit Azië en heeft diverse kokosproducten in het assortiment. Naast de classic kokosmelk, hebben ze ook een biologische kokos cream en -melk, kokospoeder om te gebruiken tijdens het bakken en een smaakvolle kokoswater om zo te drinken of te verwerken in een smoothie bijvoorbeeld. Aan de producten van Kara zijn geen kleurstoffen, smaakstoffen en conserveringsmiddelen toegevoegd, zijn zuivelvrij en ze bevatten een hoog percentage aan kokosextract.
Wil jij óók deze rijke kokosproducten proberen? Ze zijn te vinden bij de plaatselijke Toko.
Indiase curry met kip, peultjes, bloemkool en citroengras
Ingrediënten
- 1 kleine bloemkool
- 250 gram verse peultjes
- 1 ui
- 2 teentjes knoflook
- 2 el zonnebloemolie
- 3 el curry madras kruiden
- stukje verse gember, geraspt (3 tot 4 cm)
- 500 gram kipfilet
- 1 blik Kara kokosmelk (400 ml)
- 1 stengel sereh (citroengras)
- 15 gram verse koriander
- basmatirijst of witte rijst
Instructies
Kook de bloemkool in een ruime pan met water ongeveer 15 minuten. Voeg de laatste 5 minuten de peultjes toe en kook mee.
Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Snipper de ui en snijd de knoflook fijn.
Verhit de olie in een koekenpan en fruit de ui met de knoflook en curry madras ongeveer 2 minuten.
Voeg de geraspte gember toe aan het mengsel en roer door.
Snijd de kipfilet in stukjes en roerbak op middelhoog vuur.
Giet de kokosmelk erbij.
Kneus het citroengras en snijd de helft van de koriander fijn. Voeg allebei toe aan de curry.
Stoof het gerecht 15 minuten op laag vuur met de deksel op de pan.
Giet de bloemkool en peultjes af en voeg bij de curry. Roer goed door en breng op smaak met peper en zout.
Snijd de rest van de koriander fijn en verdeel over de curry.
Serveer met de rijst.
Notities
Extra benodigdheden: rasp
Nog geen beoordelingen