Hoofdgerechten

Spaghetti all’Amatriciana

De eerste keer dat ik dit gerecht at was in Rome. En oh wat was dat lekker! Nou heb ik altijd het idee dat alles veel lekkerder smaakt in Italië of sowieso op vakantie. Maar dit was wel een heel erg lekkere pasta. Thuis ben ik aan de slag gegaan om een beetje in de buurt te komen van deze heerlijke pasta.

En ik moet zeggen…het is aardig gelukt. Ons gezin is in ieder geval  altijd erg blij als dit op het menu staat. Ik maak het tegenwoordig met spaghetti in plaats van bucatini. Deze pasta (met een gaatje in de sliert pasta) is nu iets minder goed te verkrijgen in Nederland. 

Het is een pastagerecht dat van origine uit Amatrice, Italië komt. Het is eigenlijk ‘armelui’ voedsel. Vroeger maakten de mensen die arm waren deze pasta, omdat de ingrediënten goedkoop waren in die tijd. In het gerecht worden gepelde tomaten, spek (of guanciale, dat is wangspek), rode peper en pecorino gebruikt.

Ik heb mijn eigen variant van dit recept gemaakt. Zonder de peper, maar met verse peterselie. Dit moet je ècht een keer geproefd hebben!

Spaghetti all'Amatriciana

1 Ster2 Sterren3 Sterren4 Sterren5 Sterren (Nog geen beoordeling)
Laden...
Aantal: 4 personen
Bereidingstijd: 20 minuten

Ingrediënten

  • 400 gram spaghetti
  • 2 el olijfolie
  • 1 ui
  • 3 teentjes knoflook
  • 80 gram Pancetta
  • 2 blikken gepelde tomaten
  • verse peper
  • zeezout
  • 10 gram verse peterselie fijngesneden
  • 60 gram Pecorino Romano geraspt

Instructies

1

Kook de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking.

2

Verhit de olijfolie in een grote koekenpan.

3

Snipper de ui en voeg toe. Bak ongeveer 3 minuten mee.

4

Snijd de Pancetta in kleine stukjes en voeg bij de ui. Bak circa 5 minuten mee.

5

Snijd de knoflook fijn en bak op laag vuur mee.

6

Voeg de tomaten met sap toe en laat 10 minuten op laag vuur sudderen.

7

Maak de grote stukken tomaat klein.

8

Voeg de verse peterselie, peper, zout en de kaas toe en roer goed door.

9

Serveer eventueel met extra kaas en fijngesneden peterselie.

Deze recepten vind je misschien ook leuk

Nog geen beoordelingen

Laat een bericht achter