Dit is nou echt een super makkelijk en simpel gerecht. Wij vinden het een klein herfsttintje hebben. (Ik denk door de bonen in combinatie met de worstjes.) Het is in ieder geval een gerecht dat je prima de avond ervoor kunt klaarmaken, zodat het de volgende dag alleen nog maar in de oven geschoven hoeft te worden.
Erg lekker om er een warm stokbrood of ciabatta bij te serveren!
Witte bonenschotel met courgette en runderworstjes
Ingrediënten
- 1- 2 uien
- 2 el olijfolie
- 2 courgettes
- 1 teentje knoflook
- 1 schaal runderchipolataworstjes (ca. 300 gram)
- 800 gram witte bonen in tomaten
- 3 el verse peterselie
Instructies
Verwarm de oven voor op 190 graden.
Snipper de ui. Verhit 2 el olie in een koekenpan en fruit de ui op middelhoog vuur.
Snijd de courgette in blokjes en voeg bij de ui. Bak ongeveer 5 minuten mee op laag vuur.
Pers de knoflook uit boven de pan en pak rustig mee.
Snijd de runderworstjes in drieën en bak met 1 el olie in een aparte pan in 3 minuten rondom bruin.
Schep het courgettemengsel in een ovenschaal.
Meng de witte bonen in tomatensaus en de worstjes erdoorheen en breng op smaak met peper en eventueel zout.
Snijd de verse peterselie fijn en schep door de ovenschaal.
Bak de ovenschotel in ongeveer 20 minuten gaar.
Garneer met extra peterselie.
Tip: lekker met verse ciabatta of stokbrood!
Notities
Extra benodigdheden: ovenschaal
Nog geen beoordelingen