De frittata komt oorspronkelijk uit Italië en lijkt nog het meest op een goed gevulde omelet. Deze vegetarische frittata is gevuld met smaakvolle tomaatjes, Italiaanse kruiden, mozzarella en Parmezaanse kaas. Heerlijke smaken bij elkaar. Dat wil je toch een keer geproefd hebben?!
Maak er een lekkere salade bij, zoals deze spinaziesalade met gegrilde courgette.
Italiaanse frittata
Ingrediënten
- 10 eieren
- 250 ml kookroom
- 2 tl Italiaanse kruiden
- 5 zongedroogde tomaatjes
- 12 kleine tomaatjes (bijv. Romaatjes)
- 2 bollen mozzarella
- 50 gram Parmezaanse kaas, geraspt
- verse basilicum voor garnering
Instructies
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Vet de ovenschaal in met een beetje olijfolie.
Klop de eieren met de kookroom los in een ruime kom. (Gebruik een garde om het goed te kunnen kloppen.) Roer de Italiaanse kruiden door het eimengsel en breng op smaak me peper en zeezout.
Snijd de zongedroogde tomaatjes in reepjes en verdeel ze samen met de kleine tomaatjes over de ovenschaal.
Giet het eimengsel voorzichtig over de tomaatjes.
Snijd de mozzarellabollen in plakjes en verdeel over de ovenschaal.
Verdeel de geraspte Parmezaanse kaas eroverheen en bak de frittata 25 minuten in het midden van de oven.
Garneer met verse basilicum
Notities
Extra benodigdheden: ovenschaal, garde
Nog geen beoordelingen