Hoofdgerechten

Hamburgers met courgette en gehakt

Courgettehamburgers

Wil je graag een lekkere hamburger eten, maar liever met iets minder vlees en meer groenten? Ga dan zeker voor deze overheerlijke, sappige hamburger! Door het gehakt gaat namelijk geraspte courgette en veel lekkere kruiden. Samen met een verse bruine bol, plakjes tomaat, eikenbladsla en de uitjes krijg je een lekkere gezonde burger.

Wil je hem nog iets magerder maken? Vervang dan het rundergehakt voor een magere variant en laat de saus achterwege. Nèt zo lekker hoor!

Courgettehamburgers

Hamburgers met courgette en gehakt

1 Ster2 Sterren3 Sterren4 Sterren5 Sterren (Nog geen beoordeling)
Laden...
Aantal: 5 personen
Voorbereidingstijd: 15 minuten Bereidingstijd: 12 minuten

Ingrediënten

  • 5 bruine bollen
  • zakje eikenbladsla
  • 2 tomaten in plakjes
  • 1 el roomboter
  • 1/2 rode ui in halve ringen
  • 1 ui in halve ringen
  • mayonaise
  • Burgers:
  • 500 gram rundergehakt
  • 1 1/2 courgette, geraspt
  • 1 ei
  • 3 el paneermeel
  • 1 tl oregano
  • 1 tl paprikapoeder
  • 1 tl zout
  • 1 tl knoflookpoeder
  • 1/2 tl uienpoeder
  • peper

Instructies

1

Smelt de boter in een koekenpan en fruit de uienringen (rode en gewone ui) op middelhoog vuur tot ze mooi goudbruin en zacht zijn.

2

Rasp de courgette.

3

Meng het gehakt met de courgette, ei, paneermeel en de kruiden.

4

Maak 5 gelijke hamburgers van ongeveer 180 gram.

5

Steek de BBQ aan met indirecte zone van ongeveer 180 graden.

6

Gril de hamburger in ongeveer 6 minuten per kant gaar.

7

Beleg de bruine bollen met de eikenbladsla, plakjes tomaat, de burgers, uienringen en mayonaise naar smaak.

Notities

Extra benodigdheden: rasp

Deze recepten vind je misschien ook leuk

Nog geen beoordelingen

Laat een bericht achter