Wil je graag een lekkere hamburger eten, maar liever met iets minder vlees en meer groenten? Ga dan zeker voor deze overheerlijke, sappige hamburger! Door het gehakt gaat namelijk geraspte courgette en veel lekkere kruiden. Samen met een verse bruine bol, plakjes tomaat, eikenbladsla en de uitjes krijg je een lekkere gezonde burger.
Wil je hem nog iets magerder maken? Vervang dan het rundergehakt voor een magere variant en laat de saus achterwege. Nèt zo lekker hoor!
Hamburgers met courgette en gehakt
Ingrediënten
- 5 bruine bollen
- zakje eikenbladsla
- 2 tomaten in plakjes
- 1 el roomboter
- 1/2 rode ui in halve ringen
- 1 ui in halve ringen
- mayonaise
- Burgers:
- 500 gram rundergehakt
- 1 1/2 courgette, geraspt
- 1 ei
- 3 el paneermeel
- 1 tl oregano
- 1 tl paprikapoeder
- 1 tl zout
- 1 tl knoflookpoeder
- 1/2 tl uienpoeder
- peper
Instructies
Smelt de boter in een koekenpan en fruit de uienringen (rode en gewone ui) op middelhoog vuur tot ze mooi goudbruin en zacht zijn.
Rasp de courgette.
Meng het gehakt met de courgette, ei, paneermeel en de kruiden.
Maak 5 gelijke hamburgers van ongeveer 180 gram.
Steek de BBQ aan met indirecte zone van ongeveer 180 graden.
Gril de hamburger in ongeveer 6 minuten per kant gaar.
Beleg de bruine bollen met de eikenbladsla, plakjes tomaat, de burgers, uienringen en mayonaise naar smaak.
Notities
Extra benodigdheden: rasp
Nog geen beoordelingen