Bijgerechten/ Hoofdgerechten/ Vegetarisch

Plaattaart met gegrilde groenten en feta

Soms heb je gewoon behoefte aan een maaltijd die snel op tafel staat. En deze plaattaart is bij uitstek geschikt om snel en toch iets lekkers op tafel te zetten. Bij de supermarkt kun je tegenwoordig zakjes met gegrilde groenten uit de diepvries kopen. Ideaal voor dit recept, want ze zijn al voor je gegrild en je hoeft het alleen maar te ontdooien. Natuurlijk kun je ook zelf groenten grillen om op de plaattaart te leggen.

Bij deze plaattaart kun je heel veel verschillende bijgerechten serveren, zoals een frisse salade met tomaat en balsamicodressing. Ook past dit gerecht goed bij deze verse tomatensoep. Lekker vega èn gezond!

Plaattaart met gegrilde groenten en feta

1 Ster2 Sterren3 Sterren4 Sterren5 Sterren (Nog geen beoordeling)
Laden...
Aantal: 4 personen
Voorbereidingstijd: 10 minuten Bereidingstijd: 30 minuten

Ingrediënten

  • 1 rol vers bladerdeeg
  • 450 gram gegrilde groenten (diepvries)
  • 4 el groene pesto
  • 200 gram feta

Instructies

1

Ontdooi de gegrilde groenten ongeveer een uur voor bereiding.

2

Verwarm de oven voor op 200 °C.

3

Rol het bladerdeeg uit op een met bakpapier beklede bakplaat.

4

Bestrijk met de pesto, maar laat 1½ cm van de randen vrij.

5

Verdeel de gegrilde groenten over het deeg en bestrooi met de feta.

6

Bestrijk de randen met water en bak 30 minuten in het midden van de oven.

Notities

Extra benodigdheden: bakplaat, bakpapier

Deze recepten vind je misschien ook leuk

Nog geen beoordelingen

Laat een bericht achter